Zorgmassage voor (kwetsbare) ouderen, chronisch en terminaal zieken en minder-validen | Didam

Het werk dat die zowel professionele verzorgers als ook mantelzorgers verrichten in het belang van ouderen, chronisch zieken en minder-validen is bewonderenswaardig. Helaas is hun tijd en energie niet altijd toereikend voor veel meer dan de noodzakelijke zorg. 
Vanuit mijn praktijk bied ik graag ter ondersteuning aanvullende zorg in de vorm van zorgmassages.

Zorgmassage is een milde, veilige vorm van massage in een rustig ritme met een heilzame en ontspannende werking. In het algemeen geldt dat deze laagdrempelige massage diverse positieve effecten op zowel lichamelijk als ook op geestelijk welzijn. Het accent ligt op liefdevolle aanraking met oprechte aandacht voor uw behoeften. De massage geeft vertrouwen, innerlijke rust en troost waardoor er weer verbinding ontstaat met de ander. Het geeft ontspanning wat een gevoel van welbevinden en tevredenheid teweeg brengt.

Zorgmassage is laagdrempelig en kan bij u thuis of in een verzorgings-/verpleegtehuis plaatsvinden. De massage kan worden gegeven als u gewikkeld bent in een handdoek, maar ook direct over kleding of met olie op de huid. U kunt daarbij in een (rol)stoel zitten of op de rug of zij in bed.

 

Over Ingrid Velthuis | Didam

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam en gezondheid. Ik wilde een beroep waarbij ik mijn betrokkenheid bij het welzijn van mensen kon gebruiken om hen te helpen. Dit vond ik in een opleiding als gezondheidsvoorlichtingskundige. Daarnaast heb ik diverse massagecursussen gevolgd en een algemene massagepraktijk opgericht.

In de laatste periode van mijn moeders leven raakte zij als gevolg van Alzheimer steeds verwarder, volledig gehandicapt en had zij elke dag pijn aan haar gewrichten en spieren. Naarmate het moeilijker werd gesprekken te voeren, heb ik meer fysiek contact gezocht. Van eerst simpel haar hand vasthouden tot hand- en gezichtsmassages en strijken en pulseren van haar benen. Hoe mooi was het als ik voelde dat de spierspanning in haar benen afnam en zij zelf aangaf dat de pijn afnam. Hoe dankbaar als er een glimlach op haar gezicht verscheen en zij zich ontspande bij een handmassage. Hoe fijn als we zo weer even écht contact hadden. Deze ervaringen gun ik u ook!

Na het volgen van een aanvullende opleiding zorgmassage, wist ik zeker dat ik mijn missie had gevonden: meer bekendheid geven aan zorgmassage zowel bij het brede publiek als bij zorgverleners en zorgen dat meer mensen deze vorm van ontspanning mogen ervaren. Door aanraking met aandacht en zorg wil ik zowel kwetsbare ouderen als ook chronisch en terminaal zieken en minder-validen lichamelijke en geestelijke ontspanning bieden.  Even geen noodzakelijke  professionele zorg, maar oprechte aandacht en liefdevolle aanraking. Uw behoeften als klant staan daarbij vanzelfsprekend voorop!


Praktijk Ingrid Velthuis
Ingrid Velthuis


Professionals in de categorie Massage

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!