Tango LIbre - Argentijnse Tango: Lessen en salons

TangoLibre
Warnsveld

De Argentijnse Tango is een improvisatiedans. Bij tango-dansen is het een uitdaging om in jezelf je eigen tango te leren ont-dekken. Onze ervaring is dat wie de tango echt leert dansen verandert en dat merkt in het dagelijks leven en werken.

De basis van de Argentijnse Tango ben je zelf. Danshouding, basispassen en techniek liggen al in jezelf klaar om ontdekt te worden.

In  de Argentijnse Tango zingt de zoektocht van twee mensen naar elkaar.
De Argentijnse Tango is een improvisatiedans die ontstaat uit de subtiele dialoog tussen de leider en de volger. Iedere stap is een verrassing.

Welke plek neem je in, voor jezelf  in relatie tot de ander en hoeveel ruimte laat je de ander?
Hoe maak je contact met jezelf en met een ander?
Kun je samen staan en gaan?
Leidend volgen en volgend leiden
Geven en ontvangen
De Tango dragen en gedragen worden door de Tango
Luisterend naar de muziek, jezelf en de ander

Een spannende ontdekkingstocht!

De Argentijnse Tango is een improvisatiedans. Van luisteren komen we tot lopen en contact maken. De improvisatie leidt ons naar de dansfiguren in de Argentijnse Tango. Bij tango-dansen is het een uitdaging om in jezelf je eigen tango te leren ont-dekken. Figuren leren kan bijna iedereen, maar je eigen dans, je eigen tango durven ontdekken, is werken aan je persoonlijke ontwikkeling. 
Onze ervaring is dat wie de tango echt leert dansen verandert en dat merkt in het dagelijks leven en werken.

Wij bieden groepslessen, individuele lessen, en (oefen) salons. Kijk voor meer informatie over data en tijden op onze website.

Over Free Zwart

Free heeft een ruime danservaring. Zij volgde een balletopleiding. Daarna volgden nog ballroom, volksdansen en Latin-American. Als fysiotherapeut heeft ze veel met de bewegende mens gewerkt. In de Argentijnse Tango komen alle aspecten van de bewegende en dansende mens samen. Dit maakt Free zo enthousiast voor het lesgeven.

Evert Jan is musicus. Dansen was niet zijn grootste hobby, tot die éne proefles Argentijnse Tango in 1998. Toen was hij verkocht.

Het samen lesgeven ontstond spontaan toen een vriendin met een groep vrienden een proefles van ons wilden. Daarna kwamen ze elke week voor meer.


TangoLibre

Kerkhofweg 15
7231RG Warnsveld

Tango LIbre - Argentijnse Tango: Lessen en salons