Ruime groepsaccomodatie met slaapgelegenheid op een prachtig natuurlijk terrein

Aarde-Werk de Stegge Praktijkschool voor Duurzaamheid
Winterswijk Kotten

De zeer duurzaam tot groepsaccomodatie verbouwde Achterhoekse Schoppe leent zich heel goed voor groepssessies en groepstrainingen. Voor een yoga-groep (max 12) of een meditatiegroep voor 5-25 personen. Er zijn kamerschermen aanwezig.

De prachtige stille ruimte ademt een verstilde en aandachtige sfeer. Het binnenklimaat is optimaal door de natuurlijke materialen, de lemen wanden zorgen voor een fijne ronde akoestiek. 

De zachte aarde-kleuren, het mooie uitzicht uit de grote ramen, de mooie omgeving dragen allemaal bij aan een optimaal resultaat van je training of cursus.

Er is ruim plaats voor een yoga-groep met 12 matjes of voor een cursus max. 25 deelnemers.

Er is een beamer met scherm beschikbaar en wifi kan aan of uit naar behoefte). 

We bieden indien gewenst biologische catering aan uit eigen tuin. Je kunt ook zelf in de ruime keuken met ingredienten uit eigen tuin koken.

Houd je van een comfortabel en stille plek voor je bijzondere training? Wil je ook met je groep buiten kunnen werken? Kom eens kennismaken! Hartelijk welkom!

Over Aarde-Werk de Stegge Praktijkschool voor Duurzaamheid

Gea Boessenkool en Jan-Willem van de Velde hebben in 2007 boerderij 'de Stegge' gekocht met een stuk grond van 2 hectare eromheen. Hier hebben zij de Praktijkschool voor Duurzaamheid opgericht. Deze Praktijkschool wil mensen inspireren tot een duurzame leefstijl. Alles op het terrein van de boerderij staat in dienst van educatie rondom duurzaam en gezond leven. Er zijn diverse voorbeelden van duurzame teeltwijzen, installaties en bouwwerken. Op de boerderij werken vrijwilligers en WWOOF-ers mee en leren in de praktijk van alledag hoe duurzaam leven er uit ziet.

Ons werk wordt gevoed vanuit 'deep ecology', een filosofie die je op dieper niveau verbindt met de natuur. Onze educatie is gericht op kinderen en volwassenen, particulieren en bedrijven. Wij organiseren trainingen, cursussen, workshops en rondleidingen over integrale duurzaamheid. In Den Haag hebben wij in 1993 stichting Aarde-Werk opgericht die sindsdien cursussen over duurzaam leven geeft aan vooral allochtone vrouwen. Duurzaamheid krijgt op 'de Stege' gestalte in het ontwerp van het terrein, gebaseerd op de uitgangspunten van permacultuur, waaronder het werken in natuurlijke kringlopen en met blijvend beschikbare energiebronnen. Op de es is een polycultuur van graan, fruit en noten gecreeerd. Verder is er een voedselbos aangelegd en is de wei verrijkt met twee paddenpoelen ten behoeve van een grotere biodiversiteit.

In het cursus- en trainingsaanbod staat de eigen verbinding met de natuur centraal. Deze biedt een blijvende bron van inspiratie voor een leven in harmonie met de omringende wereld, bestaande uit bomen, planten, insecten, bodemorganismen, water, wind, zon en lucht.


Aarde-Werk de Stegge Praktijkschool voor Duurzaamheid

Gea Boessenkool

Geessinkweg 3
7107AR Winterswijk Kotten

Lid van beroepsvereniging

Ruime groepsaccomodatie met slaapgelegenheid op een prachtig natuurlijk terrein