The Work: Inquiry-based Coaching in privé en professie. Contextuele systeem-therapie.

ContextueelWerk
Doetinchem

Relaties en Realiteit - Body follows the Mind - Oorzaak en Gevolg van Gedachten - Emoties zijn Signalen - Onderzoek voor Verandering - Prettig Leven.

The Work: Geen gewoon gesprek!

Met ContextueelWerk bied ik coaching en training gericht op zelfwaardering en gezonde relaties: een radicale aanpak van stress en beperkende gedachten die jou – in privé of professie - weghouden van een Prettig Leven. Ik ben in diverse therapie-stromingen opgeleid. En mijn favoriete instrument is Inquiry-based Stress Reduction / The Work of Byron Katie. Met dit, door Byron Katie ontwikkelde, eenvoudige protocol kan je elke lastige emotie, pijn, gedachte of gebeurtenis bevragen. Je komt tot nieuwe inzichten over de situatie, de ander en jezelf. Je ziet een breder perspectief. Jij gaat jezelf beter begrijpen en zelf de mogelijkheden en praktische adviezen zien die je uitnodigen tot actie te komen voor een Prettig Leven.

Verstand en gevoel vallen samen, wat een krachtig positief effect heeft: persoonlijk, mentaal, lichamelijk, relationeel en spiritueel.
The Work leidt tot helder denken, vrijer en zekerder in het leven staan, jezelf begrijpen,….. Daarnaast kun je, door The Work te oefenen, zelf een vaardigheid leren die je in toekomstige stress-situaties in je dagelijks leven houvast geeft.

Als Certified Facilitator for the Work of Byron Katie bied ik The Work-coaching, persoonlijk of via Skype, workshop- en cursusvarianten rond The Work en 'Open Cirkel' waarbij je The Work kunt oefenen. Graag tot ziens bij een van de aktiviteiten!

Mariannne L. van der Meer

Voor de data, zie de website.

‘Onderzoek je denken, verander je wereld.’ The Work/Inquiry-based Stress Reduction

Over ContextueelWerk

Een A4-tje waarop 6 zinnen om aanvulling vragen maakte mij nieuwsgierig. Het bleek het werkblad ‘Oordeel-over-je-naaste’, onderdeel van The Work of Byron Katie / Inquiry-based Stress Reduction. Als dit hulpverlening was, ... daar wilde ik meer van ervaren en leren!

In 2007 nam ik voor het eerst deel aan een 'School for the Work with Byron Katie'. Ik volg 'Schools' als deelnemer en als staflid, en ben door Byron Katie gecertificeerd tot Facilitator of The Work, na de opleiding aan het Institute for The Work.
De reikwijdte van dit zelfonderzoek, deze meditatie, blijft inspirerend en verrassend!

Al googelend herkende ik in de Contextuele benadering van Ivan Nagy veel aspecten van wat ik met The Work gezien en ervaren had. Met name de onzichtbare (familie-)dynamieken en relationele ethiek mbt rechtvaardigheid en balans van geven en ontvangen. Daarop deed ik de 4-jarige Post-hbo opleiding Contextuele Therapie, en de contextuele opstellingen-opleiding Een Taal Erbij; en volgde ik een waaier aan verdiepende opleidingen en trainingen zoals ACT - beeldend.

Intervisie, supervisie, creativiteit en kunst houden me professioneel scherp.
Ik houd van faciliteren, experimenteren en ervaringsleren.

Naast Certified Facilitator voor The Work bestaat mijn professionele achtergrond uit Contextueel therapeut, Leerkracht so en Ervaringswerker sd (herstelcoaching). 

In mijn ervaring is The Work de meest heldere, effectieve en radicale tool voor werkelijke verandering, verdieping en verrijking van ALLE aspecten van iemands leven en daarin begeleid ik je graag.

Marianne L. van der Meer

'No one is wiser than another. We all possess equal wisdom.' —Byron Katie

The Work: Inquiry-based Coaching in privé en professie. Contextuele systeem-therapie.

Wat doe ik nog meer?

28jan
Cursus
Cursus The Work/IBSR in de Praktijk
Doetinchem
Cursus IBSR IN DE PRAKTIJK, thema: de interactie tussen hulpverlener en cliënt. Voor wie het meditatief zelfonderzoek THE WORK wil ervaren als tool voor professioneel handelen (supervisie/intervisie).
01nov
Cursus
Maandagmiddagcursus The Work - principes
Doetinchem
Deze cursus is opgebouwd rond de hoofdregels van Inquiry-based Stress Reduction/The Work, algemene overtuigingen en jouw inbreng. Je ervaart de spirit van zelfreflectie en zelfrealisatie in de rollen die je hebt in je dagelijks leven.
05feb
Cursus
Zaterdagmorgencursus The Work - principes
Doetinchem
Deze cursus is opgebouwd rond de hoofdregels van Inquiry-based Stress Reduction/The Work, algemene overtuigingen en jouw inbreng. Je ervaart de spirit van zelfreflectie en zelfrealisatie in de rollen die je hebt in je dagelijks leven.
02jan
Cursus
3-LUIK 'wat als ... ...??'
Doetinchem
3-luik WAT ALS ... ... ...??? Slaat de angst je om het hart als je aan de toekomst denkt? Verzand je in je zorgen maken? Genoeg gedroomd, stap in de vriendelijke realiteit! Experimentele Personal Coaching en Self-therapy.
27dec
Cursus
3-LUIK Happy New Moment! Van Oud zeer naar Nieuwe regie.
Doetinchem
3- LUIK Happy New Moment! Ontkracht de stress van unfinished business op je dagelijks leven en hervind de levensenergie. Experimentele Personal Coaching.
10nov
Cursus
3-LUIK Kunstig met dagelijkse stress
Doetinchem
3- LUIK Kunstig met dagelijkse stresS: vanuit creatief-doen ontkracht je stress op je dagelijks leven . Een combi van coaching en leren, therapie en zelf-therapie.