Praktijk voor stem, adem en energie

Sara Mens
Lochem

Wil je zangles en meer? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van jouw zangstem?​ Wil je je stem beter leren benutten? Meer vertrouwen krijgen in je zingen en daarbuiten? Je bent welkom!

Iedereen kan zingen. Je stem doet het namelijk al en de rest kun je leren!

Je stem, en met name je zangstem is onlosmakelijk verbonden met wie je bent. Het beter leren benutten van je stem kan op technisch vlak liggen maar ook op het vlak van persoonlijke-groei en bewustwording.  

Elke stem is uniek en heeft een eigen aanpak nodig, daarom zijn mijn lessen altijd maatwerk. Het mooie is dat er heel veel verschillende manieren van zingen zijn. Het gaat erom wat voor jou werkt en wat niet. De één zingt met veel techniek de ander meer op gevoel, er is geen weg die beter is zolang je je stem maar goed gebruikt en uitdrukking geeft aan jouw muzikale beleving. Door de stem niet los te zien van de persoon kan ik je goed helpen om de manier te vinden die voor jou werkt. Op een heldere en doeltreffende manier ga ik naar de kern waardoor jij op een plezierige manier je stem kunt ontdekken en ontwikkelen. Ik werk zowel technisch als intuïtief. Goed adem- en stemgebruik, expressie en authenticiteit zijn hierbij het uitgangspunt. 

Dit kan ook in de vorm van een coaching waarbij de zangstem niet het doel is maar het middel. Hierbij gaat het niet direct om het verbeteren van de zangkwaliteit  maar om het oplossen van onderliggende spanningen via de stem en de adem. Zo kom je tot meer plezier, expressie en creativiteit  wat weer leidt tot beter zingen. 

 

Bel of mail me gerust voor meer informatie.

 

 

Over Sara Mens

Mijn klassieke zangopleiding deed ik in Italië waar ik ruim zeven jaar heb ik gestudeerd en gewerkt als zangeres. Terug in Nederland zette ik mijn zangcarière als freelance zangeres voort bij o.a. de Nederlandse Opera & Ballet en de Reisopera en gaf vele concerten en voorstellingen in binnen- en buitenland. 

De afgelopen vijftien jaar heb ik mijn eigen adem- en zangpraktijk in het Stadshuus in Lochem opgebouwd. Ik mij gaan richten op het doorgeven van mijn kennis en ervaring door geven van zangles en coaching aan volwassenen en kinderen. Zo heb ik ook veel zang- en theaterlessen verzorgd bij kinderopvangcentra, scholen, ensembles en theatergezelschappen en later persoonlijke begeleidingen gedaan bij o.a. jeugdzorg en WMO. Hier kwam ik tot de ontdekking waar de werkelijke behoefte lag van mensen die bij mij in de praktijk kwamen. Inmiddels geeft ik naast zanglessen op maat ook coachings aan kinderen en volwassenen met een hulpvraag. Hieruit is een geheel eigen les- en coachingstijl ontstaan waarbij de stem het middel is en niet het doel.
Mijn expertise zet ik  ook in bij stressklachten, burn-out preventie en -herstel binnen het bedrijfsleven, omdat ik heb gemerkt dat de combinatie adem, stem en energie ook hier een mooie ingang is.


Sara Mens Praktijk voor stem, adem en energie

Sara Mens

Pelmolenerf 7
7241VK Lochem

Praktijk voor stem, adem en energie