Mindfulness, diverse vormen van yoga en massage

Yoga en zo Aalten - Marjanne ter Heurne
Aalten

Mindfulness levert mij veel op wat betreft bewustwording en verminderen van stress. Ook yoga en massage zorgen bij mij voor balans en ontspanning. Ik geef mijn aandacht graag aan jou in mijn dagelijkse praktijk.

Mindfulness is leven met bewuste aandacht. In ons actieve, soms stressvolle leven, is er behoefte aan rust en ontspanning. Veel mensen zijn overprikkeld, ervaren onrust en denken van alles te 'moeten'. Herken je dat bij jezelf? Dan kan mindfulness je helpen om met enige afstand en zonder oordeel naar je gedachten te kijken. Je bent niet je gedachten, je hebt ze alleen maar. En ze gaan weer voorbij. Mindfulness helpt, net als yoga, om je lichaam te voelen, en de signalen van je lichaam te herkennen. Ook zet je bewust je zintuigen in om meer in het huidige moment te leven en je niet druk te maken om wat nog komt of al geweest is. Je reageert kalmer op stress-situaties en voelt je meer ontspannen. Ik bied mindfulness aan in de vorm vorm van 8-weekse MBSR-trainingen en maandelijkse stiltewandelingen.

Yoga zorgt voor bewustwording van je lichaam en vormt met de ademhaling een verbinding tussen lichaam en geest. Je leert je mogelijkheden en grenzen kennen zowel op fysiek gebied, als mentaal. In mijn praktijk bied ik diverse vormen van yoga aan, zoals hatha yoga, yin yoga en stoelyoga, dit zijn wekelijkse lessen. De zwangerschapsyoga is een cursusblok van 9 weken en later een bijeenkomst met de baby's.

Daarnaast bied ik hotstone en ontspanningsmassages aan om eventuele spanning nog verder los te laten, al dan niet in combinatie met de infra-rood sauna. Gun jezelf een moment van weldadige warmte en ultieme ontspanning.

Ik begroet je graag in mijn praktijk!

Over Yoga en zo Aalten - Marjanne ter Heurne

Mijn naam is Marjanne ter Heurne en ik ben samen met mijn man en 2 kinderen woonachtig in Aalten. ‘Iets met mensen…’ was vroeger het antwoord als mij werd gevraagd wat ik wilde worden. Ik ben in de zorg gaan werken en geleidelijk verschoof mijn interesse van verzorging/verpleging naar begeleiding en coaching. Ik heb jaren gewerkt als ambulant begeleider bij Estinea, naast het geven van yogalessen en mindfulness-trainingen. In 2021 heb ik Yoga en zo Aalten over mogen nemen, om mij in 2023 volledig op mijn praktijk te richten, en heb het werken in loondienst los gelaten.

Met yoga en meditatie leerde ik rust en ruimte in mijn hoofd te ervaren en ontdekte ik hoe fijn het is om goed voor mezelf te zorgen. Dit is een voorwaarde om goed voor een ander te kunnen zorgen. Om mezelf verder te ontwikkelen ben ik een coach-opleiding gaan volgen. Daarin leerde ik mijn belemmerende overtuigingen kennen, zoals het minderwaardig voelen. Ik ben hiermee aan de slag gegaan door een mindfulness- en compassietraining te volgen. Dit werd, samen met de yoga-opleidingen, een mooie basis om yoga-lessen te gaan geven. Voor verdere verdieping in mindfulness heb ik de opleiding tot MBSR-trainer gevolgd. Inmiddels sta ik ingeschreven bij het VMBN als categorie 1 trainer.

Naast de lessen en trainingen geef ik met veel plezier hotstone- en ontspanningsmassages. Met mijn rustige uitstraling en aandacht wil ik graag bijdragen aan jouw moment voor jezelf.

Ik hoop je snel in de les of bij een massage te ontmoeten.


Yoga en zo Aalten

Marjanne ter Heurne

Dijkstraat 44
7121 EV Aalten

Lid van beroepsvereniging

Mindfulness, diverse vormen van yoga en massage