Mindfulness & Yoga voor kinderen en tieners

Kinderyogatuin Zwiep
Lochem

Mindfulness Training voor kinderen en tieners, methode Eline Snel. Zowel individueel als in een groep (4-7, 8-12, 12-15 en 16-18 jaar).

Kinderen zijn van nature open en in verbinding met zichzelf. Deze verbinding kan verloren gaan door een overmaat aan naar buiten gerichte prikkels.

Onze aandacht wordt al op jonge leeftijd vooral naar buiten getrokken. Kinderen en tieners ervaren veel stress en druk om te presteren. Ze moeten veel. Hierdoor hebben ze weinig momenten om hun aandacht naar binnen te richten, om te ervaren wat er in rust en uit eigen kracht te ontdekken en te beleven valt. Dit kan zich oa uiten in verminderde concentratie, boosheid of onrustig gedrag.

De drukte om ons heen kunnen we vaak niet veranderen, maar wel de manier hoe we hierop reageren. 

Mindfulness kan je daarbij helpen. Mindfulness wil zeggen dat je met bewuste aandacht bent bij wat er is op dat moment zonder er een oordeel over te hebben.

Het is fijn als je je kunt ontspannen en een hoofd vol gedachten tot rust kunt brengen. Of om te weten hoe je met allerlei emoties, zowel fijne als lastige, kunt omgaan. Mindfulness is dan ook een heel praktische training die bewustwording van binnenuit bewerkstelligt. Mindfulness gaat niet om woorden, maar om voelen.

Mindfulness kan je leren: 

-       concentreren

-       lichaam en geest tot rust te brengen

-       emoties te benoemen en begrijpen

-       aanwezig te zijn in het NU

-       zelfvertrouwen te hebben

-       het geheugen te verbeteren

-       aardiger te zijn voor je zelf en anderen

Groei vanuit je innerlijke kracht.

Over Kinderyogatuin Zwiep

Mijn naam is Bianca Schuurman-Bosgoed.

Samen met mijn man, kinderen, poes, kippen en eenden wonen wij in het prachtige Zwiep, aan de voet van de Lochemse Berg. Een heerlijke plek om te zijn.

Sinds enige jaren volg ik zelf yoga en Zen (meditatie) lessen en het helpt mij enorm om mijzelf te vinden, rust te vinden en te ontdekken welke kracht ik diep van binnen bezit. Jammer dat ik dat niet eerder ontdekt hebt. Hoe fijn zou het zijn om dit als kind al te leren?  Zo ontstond mijn wens om dit met kinderen te delen en die wens is met de Kinderyogatuin uitgekomen.

“Ik mag zijn wie ik ben”

Kinderen leven van nature open en in verbinding met zichzelf. Maar door alle drukte en prikkels om hen heen raken ze dat soms een beetje kwijt. Dit kan zich onder andere uiten in verminderde concentratie, boosheid of onrustig gedrag.

Zowel yoga als mindfulness helpt kinderen deze verbinding weer te herstellen. 

Bij yoga ligt de nadruk meer op lichamelijke oefeningen (yoga-houdingen), maar doen we zeker ook zintuigoefeningen en meditatie oefeningen. Bij mindfulness werken we vanuit de aandacht, hoe ga ik om met wat er is, afgewisseld met bewegings (yoga)oefeningen.

Beiden bevorderen beweeglijkheid, kracht en evenwicht in lichamelijk en geestelijk opzicht. Het helpt kinderen/tieners te groeien vanuit hun innerlijke kracht.

Ik ben erg dankbaar dat ik kinderen en tieners hierin mag begeleiden.


Kinderyogatuin Zwiep

Bianca Schuurman-Bosgoed

Zwiepseweg 158
7241 PV Lochem

Mindfulness & Yoga voor kinderen en tieners