Integraal Holistisch Massage: Benut de wijsheid van je lichaam

Gewoon Zwaan
Gelselaar

Ervaar je fysieke, (onverwerkte-) emotionele klachten en/of terugkerende situaties die je wil doorbreken. Laat je lijf vertellen wat er speelt. Via massage breng ik je hiermee in contact.

Wat is Holistisch in deze massage?

Het woord holisme stamt af van het Griekse woord ‘holos’, wat ‘geheel’ betekent. Holisme is simpel gezegd een levensfilosofie waarbij ervan wordt uitgegaan dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Dieren, planten, mensen, energieën en zielen maken allemaal onderdeel uit van hetzelfde grote geheel.

Bij een holistische massage gaan we ook uit van het idee dat alles met elkaar verbonden is. Elk klein onderdeel maakt deel uit van een groter geheel. Een cel in je lichaam heeft de rest nodig anders kan het niet bestaan. Maar dat is andersom ook zo. Het grote geheel kan niet zonder de allerkleinste onderdelen. Alles heeft zijn functie en is gelijkwaardig belangrijk.

We zien het lichaam dan ook niet als een leeg omhulsel waarin je onderdelen apart kunt vervangen. Alles staat immers met elkaar in verbinding. Het is een bezield lichaam. Waardoorheen emoties stromen. En waar het niet meer stroomt, vormen zich blokkades. Deze trachten we op te sporen en om het zelfhelend vermogen van het lichaam in werking te zetten.

De gehele massage is gericht op bewustwording van deze blokkades. We coachen en begeleiden tijdens de massages. Bedoelt om de ontvanger naar dieper liggende gevoelens toe te laten gaan, zodat deze wordt uitgedaagd om bij die gevoelens te blijven, niet te vluchten of er aan voorbij gaan. Deze toelaten, doorvoelen en te laten gaan. Zodat er ontspanning en heling kan ontstaan.

Over Gewoon Zwaan

Ik ben Zwaan, creatief, intuïtief & hou van vrijheid. Doe de dingen graag op mijn eigen manier. En ben onuitputtelijk nieuwsgierig naar de mens. 
Ik woon alleen met mijn twee poezen en heb een dochter en zoon. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot mooie, krachtige mensen.

Ik kan me niet anders herinneren, dan dat ik een echt gevoelsmens ben. Zolang ik weet, beleef ik het leven intens. Dat klinkt misschien prachtig, maar zo ervaarde ik dat lang niet altijd.

Ik vond het vaak moeilijk om woorden aan mijn gevoelens te geven. Wat was ik jaloers op mensen, die altijd de juiste woorden en argumenten paraat hadden. Ik ervaarde mijn eigen gevoel, soms als “te veel”. Maar hoe meer ik mijn eigen gevoel veroordeelde, hoe minder ik me besefte, dat juist daar mijn ware kracht ligt.

Tijdens mijn eerste coachopleiding in 2010 veranderde alles. Daar was juist veel ruimte voor ieders gevoel. Er werd naar gevraagd en geluisterd. Hierdoor voelde ik me gezien en begrepen. Langzaam vond ik de weg vanuit mijn hoofd terug naar mijn gevoel. Ineens kon ik mijn gevoel wel onder woorden brengen.

Ook leerde ik hier om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gevoelens. Dat was best even schrikken. Want waar ik voorheen de oorzaak regelmatig bij een ander legde, moest ik nu bij mezelf te raden gaan. Maar na een tijdje merkte ik, dat ik  juist daardoor de leiding kon nemen over mijn eigen leven.

Ik ging me krachtiger voelen. Ik herinnerde me weer wat ik graag wilde doen en wat voor mij belangrijk was. Stapje voor stapje ontwikkelde ik mijn eigen visie en ideeën over mijn leven en verzamelde ik de power om die daadwerkelijk te realiseren.

En dat is precies waar ik anderen mee mag begeleiden. Als holistisch masseur en coach help ik mensen weer bij hun gevoel en innerlijke wijsheid te komen. Zodat ook zij de regie over hun eigen leven kunnen nemen.


Gewoon Zwaan

Zwaan Smale

Schuppendijk 3-3
7275CD Gelselaar

Lid van beroepsvereniging

Integraal Holistisch Massage: Benut de wijsheid van je lichaam