Acupressuur- en Deep tissue massage evt. gecombineerd met Guasha & cupping.

Meander, Praktijk voor Voetreflexologie
Ulft

Laat je eens verrassen door een andere vorm van massage; acupressuur of deep tissue. Je komt in een diepe ontspanning waarbij je alles los kunt laten en de opgebouwde spanning in je spieren kan afvloeien. Er is weer ruimte in je hoofd & in je lijf.

Acupressuur en deep tissue massage zijn wellicht massage vormen, die nieuw voor je zijn. Beide zijn lichaamsmassages waar bij acupressuur rekening wordt gehouden met het verloop van de meridianen. Door daarbij bepaalde acupunctuurpunten (via acupressuur=druk) te behandelen kunnen eventuele blokkades worden opgeheven en kan de meridaan weer vrij doorstromen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan rugklachten (de blaasmeridiaan loopt over de rug), maar ook aan schouderklachten waarbij de dikke- of dunne darm meridiaan die beide over de schouder lopen geblokkeerd is.  

De deep tissue is een stevige vorm van massage die toegepast wordt bij chronische spierspanning. Daarbij zijn ook vaak de dieper geleden spieren alsook het bindweefsel aangedaan, wat vaak verkleefd is. Via stevige druk met technieken waarbij o.a. de onderarmen en de ellenboog gebruikt wordt, kan de spierspanning afnemen, de stijfheid verminderen en de bewegingsvrijheid geleidelijk weer toenemen, waardoor je vrijer en zonder pijn kunt bewegen. 

Bovengenoemde massagevormen combineer ik regelmatig met Guasha (schraaptechiek) om een (pijnlijke) plek waar het vast zit, los te maken en/of met cupping (plastic of glazen 'bollen') waarmee de huid eronder vacuüm wordt gezogen en er zo op een eenvoudige maar zeer doeltreffende manier afvalstoffen vrijkomen die snel kunnen worden afgevoerd.  

Beide massagevormen werken diep in het lichaam door, zorgen voor een leeg hoofd en een heerlijk ontspannen lijf. Je kunt er weer tegen! 

Over Meander, Praktijk voor Voetreflexologie

Mijn naam is Hanny de Bresser. Sinds ruim 10 jaar heb ik nu een praktijk voor Voetreflexologie in Ulft. In die tijd ben ik me verder gaan verdiepen en heb aanvullende opleidingen en cursussen gedaan om iemand zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in zijn of haar proces. 

Het is heerlijk om te zien hoe iemand voor het eerst binnenkomt en wat er allemaal gebeurt in de tijd die daarop volgt. Niet alleen nemen de lichamelijke klachten af, maar ook mentaal zie ik iemand veranderen en sterker worden. 

Ben dankbaar al zoveel mooie mensen te hebben mogen ontmoeten en ondersteunen. 

Het leren stopt nooit; de mens is zo boeiend. Ben heel blij dit werk te mogen doen; zowel het behandelen van klachten en ongemakken als het ondersteunen in het therapeut zijn. 

Je bent van harte welkom om ook eens kennis te maken met de wondere wereld van (voet)massage!

 

 


Meander, Praktijk voor Voetreflexologie

Hanny de Bresser

Eksterstraat 7
7071 GJ Ulft

Acupressuur- en Deep tissue massage evt. gecombineerd met Guasha & cupping.