Bewust Bewegen

Bewust Bewegen, Inge Neijenhuis
Doetinchem

Bewegen en bewogen worden, met volle aandacht voor jezelf en je eigen unieke bewegingspatronen. Voorbij klachten en beperkingen. Vrijheid in beweging!

Begonnen als Oefentherapeute Cesar en nu werkend met o.a. de methode Feldenkrais helpt Inge Neijenhuis vele mensen functioneler te bewegen. Hierdoor verminderen de pijnklachten en komen mensen lekkerder in hun vel te zitten. 
Zij doet dit door, zonder woorden, het skelet te bewegen op een zachte, logische, manier. Inge kan helder waarnemen en duidelijk onder woorden brengen wat er in en door het lichaam beweegt. Zij staat stevig met beide benen op de grond en geniet van het leven. 

Over Bewust Bewegen, Inge Neijenhuis

Mijn naam is Inge Neijenhuis en ik heb sinds 1992 mijn praktijk ‘Bewust-Bewegen’. Begonnen als Oefentherapeute Cesar leerde ik over het ideale functioneren/bewegen van de mens. Al snel kwam ik in aanraking met de Feldenkrais methode. Daarbij leerde ik dat de kwaliteit van functioneren met name afhangt van de beweging die zich van binnen afspeelt. 

Kortom: ‘dat de beweging IN ons bepalend is, voor de kwaliteit van bewegen en functioneren als mens’.Daarnaast heb ik lessen ‘Bewegen met Innerkracht’ opgezet, waarin ik mijn jarenlange ervaring met de Tai Chi vorm (1995) combineer met de Feldenkrais methode. In deze lessen ervaar je hoe innerlijke kracht sterker en efficiënter is dan fysieke kracht. Hoe je dichter bij jezelf komt, stevig op eigen benen komt te staan en juist in contact met de ander je nog sterker en prettiger in je vel komt te zitten.

Naast deze opleidingen volgde ik vele cursussen over beweging in de breedste zin van het woord. Over pijn en pijnbestrijding, biomechanica van het spier- en skeletstelsel, energievormen als Quantum Touch, BlueEnergy en Soulbodyfusion®. En heb ik mij gespecialiseerd in rug, heup en schouderproblemen, en allerlei voetproblematiek. 

Mede door mijn werk heb ik steeds beter leren omgaan met mijn zintuigen en kwaliteiten en kan ik helder waarnemen en duidelijk onder woorden brengen wat er in en door het lichaam beweegt.


Bewust Bewegen, Inge Neijenhuis

Inge Neijenhuis

Henri Dunantlaan 73
7006 EB Doetinchem

Lid van beroepsvereniging

Bewust Bewegen