Bewust Bewegen

Bewust Bewegen, Inge Neijenhuis
Doetinchem

Bewegen en bewogen worden, met volle aandacht voor jezelf en je eigen unieke bewegingspatronen. Voorbij klachten en beperkingen. Vrijheid in beweging!

‘De beweging IN ons is bepalend voor de kwaliteit van ons bewegen en functioneren als mens’. 

Mensen die ik spreek in mijn praktijk, hebben een klacht over het eigen bewegen. Zodra er klachten zijn is dit merkbaar in de logica en vrijheid waarmee bewegingen door het lichaam heen gaan. Ik help middels de methode Feldenkrais bij het verbeteren van de kwaliteit van hun bewegen/functioneren. 

Tijdens een les ontdek je binnen je eigen grenzen en mogelijkheden hoe de verschillende delen bewegingen aan elkaar doorgeven, hoe jij de bewegingen organiseert en hoe jouw lichaam daarop reageert. Dit zegt veel over gezondheid, bewegingsmogelijkheden en bewegingsrelaties, maar geeft ook duidelijkheid over mogelijke oorzaken elders in het lichaam. Ik leer je om zélf bewegingspatronen te herkennen die de oorzaak zijn van je klachten. Hoe je deze bewegingspatronen kunt doorbreken en zo herhaling van klachten kunt voorkomen.

Ik nodig je uit dit zelf te ervaren.
Fysiek in de praktijk in Doetinchem, live-online of via audio-opname via de mail in je eigen huis.

Daarnaast heb ik lessen 'Bewegen met Innerkracht’ opgezet, waarin ik mijn jarenlange ervaring met Tai-Chi (1995) combineer met de Feldenkrais methode. In deze lessen ervaar je hoe innerlijke kracht sterker en efficiënter is dan fysieke kracht. Hoe je dichter bij jezelf komt, stevig op eigen benen komt te staan en juist in contact met de ander (zonder woorden) je nog sterker en prettiger in je vel komt te zitten. Over balans in alle systemen van je lichaam, eenheid-totaliteit, verbondenheid-zelfstandigheid. Geen woorden, maar daden.

Over Bewust Bewegen, Inge Neijenhuis

Hoe ik begon en lichaamswijzer werd

Na mijn studie Oefentherapeute Cesar (1992), waar ik veel leerde over houding en beweging in het algemeen, kwam ik in aanraking met de Methode Feldenkrais (1995). Ik herontdekte dat bewegen van binnen meer is dan rationeel, functioneel en voor mij verklaarbaar is.
Naast de Feldenkrais-opleiding bij Mia Segal (Moshe Feldenkrais eerste assistent) heb ik veel bijscholingen gevolgd over ‘bewegen’. Over pijn en pijnbestrijding, Senso-motorische training, biomechanica van het spier- en skeletstelsel. 

Door de benauwdheid in mijn jonge jaren interesseerde ik mij al direct als afgestudeerde therapeut voor longproblematiek, luchtwegen en ademen. Het was voor mij een logische stap om, naast een eigen praktijk runnen, te gaan werken als therapeut bij het Astmafonds. Gevolgd door bijscholingen over ademen, longproblemen, de bewegingsmogelijkheden van ribben, borstbeen, middenrif en de effecten op het bewegen als geheel.

Ook een voetblessure, zwangerschap en nog veel meer hebben mijn lichamelijke kennis verrijkt. Evenals bijscholingen (osteoporose preventie, hersenwerking, fascia...)  en energiewerk (Soulbodyfusion®, QuantumTouch, BlueEnergy...) Lees hier meer over op mijn site en in mijn blogs. 

Mede door mijn werk heb ik steeds beter leren omgaan met mijn zintuigen en kwaliteiten en kan ik helder waarnemen en duidelijk onder woorden brengen wat er in en door het lichaam beweegt.


Bewust Bewegen, Inge Neijenhuis

Inge Neijenhuis

Henri Dunantlaan 73
7006 EB Doetinchem

Lid van beroepsvereniging

Bewust Bewegen