Liefdevol balans hervinden met de Bach Bloesemremedies

Adelaine Legters en De Edelstenenzolder
Doetinchem

Emotioneel in balans met de zachte helende kracht van de Bloesemremedies van dr. Bach.

Rond 1930 vond de gerenommeerde Engelse arts, homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach een manier om ons te helpen ons zelfgenezend vermogen te herstellen en te versterken. Hij ontdekte planten met een specifieke eigenschap om negatieve emoties en gemoedstoestanden te genezen. 

Zuiverheid en Eenvoud

De principes van Bachbloesemremedies zijn Zuiverheid en Eenvoud. Zuiverheid is de bron waaruit ze zijn ontstaan, de natuur. Bachbloesemremedies zijn bereid uit de bloesems van wilde planten, bomen en struiken. De remedies bevatten uitsluitend de natuurlijke bloesems aangevuld met bronwater en alcohol om te conserveren. Eenvoud is de toepassing en de werking. Bachbloesemremedies zijn volkomen veilig, hebben geen ongewenste bijwerkingen, zijn toepasbaar in combinatie met medische of andere behandelingsmethoden, zijn niet verslavend, hebben een milde werking en kunnen worden gebruikt door mensen (en dieren) van alle leeftijden. 

De genezende werking

De Bachbloesemremedies worden afgestemd op het individu. Het is een bekend feit, ook in de medische wereld, dat langdurig bestaande angst, zorgen, stress, boosheid of neerslachtigheid de vitaliteit van de mens uitputten. Hierdoor verliest het lichaam zijn natuurlijke weerstand en is het een makkelijke prooi voor infecties en ziekten, hetgeen kan leiden tot langdurige ziekten en slepende kwalen. Bachbloesemremedies herstellen het emotionele en psychische evenwicht van de mens, waardoor vele fysieke klachten verdwijnen.

  • Bach Bloesemremedies zijn onder meer effectief bij:
  • angsten, paniekaanvallen, zorgelijk zijn, controle verlies
  • moedeloosheid, wanhoop, depressiviteit, schuldgevoel
  • onzekerheid, besluiteloosheid, uitzichloosheid, twijfel
  • eenzaamheid, teruggetrokkenheid, ongeduld
  • boosheid, gekwetstheid, gebrek aan assertiviteit, beinvloedbaar, gevoeligheid
  • overspanning, onverdraagzaamheid, intolerantie, perfectionisme
  • vermoeidheid, concentratieproblemen, apathie, lusteloosheid, dagdromen, somberheid

Over Adelaine Legters en De Edelstenenzolder

De komst van mijn kinderen heeft een totale wending in mijn leven gebracht. Alles was opeens minder vanzelfsprekend en vroeg om een meer flexibele en open instelling. Gezondheid en welbevinden werden prioriteit nummer één, zowel voor de kinderen als voor mijzelf. Natuurlijke zelfzorg heeft mij uiteindelijk veel dichter bij mijzelf gebracht, met meer vrede en vreugde in mijn hart.

Achtergrond

Mijn werk als intercedente bij Randstad Uitzendbureau  maakte destijds al heel helder dat werken met mensen mijn passie is. Ik vond het heerlijk om mensen  te begeleiden in het vinden van een juiste werkplek, een plek waar degene zich prettig voelde. Het verlangen was echter aanwezig om op een dieper en persoonlijker wijze met mensen bezig te zijn. Na mijn opleiding als Journey (helende reis) therapeut, ben ik met een eigen coachingspraktijk begonnen. Ik ben mij verder gaan bekwamen in numerologie, energiewerk, boeddhisme, sjamanisme, de kracht van gedachten, familieopstellingen, yoga en meditatie, bewustzijnswerk, de helende werking van edelstenen en mineralen en de Bach Bloesemremedies.

Voelbaar "thuis"  

In 2016 vielen de puzzelstukken op hun plaats met de creatie en realisatie van De Edelstenenzolder. Het uitgangspunt was een omgeving scheppen waarin de mens tot rust kan komen en zichzelf kan zijn, voortvloeiend uit mijn eigen behoefte hieraan. De herinnering aan wie je bent wordt voelbaar met behulp van de prachtige kristallen en edelstenen de schoonheid reflecteren die we in onszelf mogen waarnemen.  Zowel de edelstenen als de zachte kracht van de Bach bloesemremedies begeleiden mij dagelijks op mijn eigen pad.


De Edelstenenzolder

Adelaine Legters

Oude Wehlseweg 19
7007 GE Doetinchem

Liefdevol balans hervinden met de Bach Bloesemremedies