Mindfulness, Yoga & Mind Walk voor kinderen en jongeren

Kinderyogatuin Zwiep
Lochem

Mindfulness, Yoga & Mind Walk voor kinderen en jongeren van 2,5 tot 18 jaar.

Kinderen zijn van nature open en in verbinding met zichzelf. Deze verbinding kan verloren gaan door een overmaat aan naar buiten gerichte prikkels. Onze aandacht wordt al op jonge leeftijd vooral naar buiten getrokken. Kinderen en tieners ervaren veel stress en druk om te presteren. Ze moeten veel. Hierdoor hebben ze weinig momenten om hun aandacht naar binnen te richten, om te ervaren wat er in rust en uit eigen kracht te ontdekken en te beleven valt. 

Yoga helpt deze verbinding weer te herstellen en leert ze te vertrouwen op hun eigen kracht. Yoga bevordert beweeglijkheid, kracht en evenwicht in lichamelijk en geestelijk opzicht. Een yoga les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten, afgestemd op de leeftijd. Tijdens de les wordt er (spelenderwijs) gewerkt aan zelfbewustzijn, lichaamsbesef en zelfvertrouwen.

Individuele of therapetische yogalessen zijn er voor kinderen vanaf 4 jaar die meer aandacht en begeleiding nodig hebben. De les wordt speciaal voor het kind vormgegeven, afgestemd op de individuele behoefte, de ontwikkeling en de vraag van het kind. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden in plaats van beperkingen van het kind, waardoor hij/zij wordt geholpen de weg te ontdekken naar kracht, vertrouwen en ontspanning. Bijvoorbeeld bij faalangst, hooggevoeligheid, adhd, autisme, lichamelijke beerkingen etc.

MIndfulness is een praktische training waarin je leert om met je lijf en je hoofd te ontspannen en tot rust te brengen. Het geeft je meer zelfvertrouwen. en helpt om bewuster te voelen wat er is en hoe er mee om te gaan.

Over Kinderyogatuin Zwiep

Mijn naam is Bianca Schuurman-Bosgoed.

Samen met mijn man, kinderen, poes, kippen en eenden wonen wij in het prachtige Zwiep, aan de voet van de Lochemse Berg. Een heerlijke plek om te zijn.

Sinds enige jaren volg ik zelf yoga en Zen (meditatie) lessen en het helpt mij enorm om mijzelf te vinden, rust te vinden en te ontdekken welke kracht ik diep van binnen bezit. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ontdekken en ervaren. Hoe fijn zou het zijn om dit als kind al te leren?  Zo ontstond mijn wens om dit met kinderen te delen en die wens is met de Kinderyogatuin uitgekomen.

“Ik mag zijn wie ik ben”

Kinderen leven van nature open en in verbinding met zichzelf. Maar door alle drukte en prikkels om hen heen raken ze dat soms een beetje kwijt. Dit kan zich onder andere uiten in verminderde concentratie, boosheid of onrustig gedrag.

Zowel yoga als mindfulness helpt kinderen deze verbinding weer te herstellen. 

Bij yoga ligt de nadruk meer op lichamelijke oefeningen (yoga-houdingen), maar doen we zeker ook zintuigoefeningen en meditatie oefeningen. Bij mindfulness werken we vanuit de aandacht, hoe ga ik om met wat er is, afgewisseld met bewegings (yoga)oefeningen.

Beiden bevorderen beweeglijkheid, kracht en evenwicht in lichamelijk en geestelijk opzicht. Het helpt kinderen/tieners te groeien vanuit hun innerlijke kracht.

Ik ben erg dankbaar dat ik kinderen en jongeren hierin mag begeleiden.


Kinderyogatuin Zwiep

Bianca Schuurman-Bosgoed

Zwiepseweg 158
7241 PV Lochem

Mindfulness, Yoga & Mind Walk voor kinderen en jongeren