Filosofiris | filosofische wandelingen | train al wandelend het denken | samen beter leren denken

Filosofiris / Sanne van Niel
Marienvelde

Samen met anderen je denken een boost geven?  Lekker buiten in beweging je gedachten de vrije loop laten en onder de loep nemen? Wil je laagdrempelig kennismaken met denkvaardigheden?  Wandel dan mee tijdens een filosofische wandeling.

Veel filosofen kwamen in beweging om hun stroom aan gedachten op gang te helpen. Wat is er nou mooier om dit zelf ook te ervaren en je gedachten eens goed onder de loep te nemen. Vertraag even in je gedachten en laat de rust in het denken tot je komen. 

Tijdens een filosofische wandeling, met zijn eigen thema, van ongeveer een uur onderzoek je niet alleen je eigen gedachten maar ook die van een ander. Samen kunnen jullie denken over een filosofisch vraagstuk. Laagdrempelig laat ik je kennis maken met denktechnieken. Zo kijk je niet alleen kritisch naar de gedachten van een ander maar ook naar die van jezelf. Klopt het wel wat ik denk? Dit kan je gedachten op een heel ander denkspoor zetten. Laat je verrassen, verwonder je en wees nieuwsgierig.
Ik neem je mee naar een mooi stuk natuur of stad wat tot de verbeelding spreekt en inspiratie kan bieden voor je gedachten. Daar zetten we de wandeling in en filosoferen we aan de hand van vragen die vallen binnen een thema. Wanneer wandel jij mee? 

Voor wie?

Filosofische wandelingen zijn uitermate geschikt om het denken op gang te helpen. Dus voor wie zijn deze wandelingen geschikt?
– Particulieren / Groepen ( aan de hand van een aangeboden data of op aanvraag)
– Als onderdeel van brainstormsessies / bedrijfsuitjes/ “Heidagen”
– Schoolklassen /Groepen jongeren
– Gezinnen /families 

Een wandeling plannen? Neem gerust contact met me op.

 

Over Filosofiris / Sanne van Niel

Hallo, mijn naam is Sanne van Niel. 

Ik kom graag bij jullie filosoferen met kinderen en jongeren of natuurlijk een filosofische wandeling maken. Eerst maar even kennismaken.

Vanaf 2010 ben ik praktijkdocent op het VMBO binnen het Groene profiel. Bezig zijn met alles wat groeit en bloeit en hier kennis over delen. Verder heb ik ervaring opgedaan als onderwijsontwikkelaar en coach binnen het onderwijs .Door vernieuwing binnen het onderwijs ben ik in contact gekomen met filosoferen met kinderen en jongeren. Dit heeft mij niet meer losgelaten en zodoende heb ik deelgenomen aan verschillende trainingen en opleidingen voor het zijn van een gespreksleider van een filosofisch gesprek met kinderen en jongeren.En wat is het een mooi vak! Werken met kinderen en jongeren vanuit nieuwsgierigheid en verwondering. Prachtige diepgaande gesprekken voeren en dan samen helemaal de weg kwijt raken. Veel plezier maken. Top!

Omdat ik ook de drang voelde om wat voor volwassenen te kunnen betekenen en het buiten zijn in de natuur mij ook erg trekt, ben ik gekomen tot het organiseren van filosofische wandelingen. Heelrijk even je gedachten stroom laten ontwaken en onder de loep nemen in de frissen buitenlucht, geinspireerd door de omgeving waar je je samen met anderen in bevindt. 

Ik denk dat filosofie prachtig de verbinding kan leggen tussen verschillende vaardigheden, kennis en kunde die mensen op school, thuis maar ook daarbuiten bezitten en opdoen. Het maakt je een verrijkt mens.

Hopelijk mogen we elkaar binnekort ontmoeten tijdens een wandeling. 


Filosofiris

Sanne van Niel

Beenekussteeg 2
7263 SB Marienvelde

Filosofiris | filosofische wandelingen | train al wandelend het denken | samen beter leren denken