Refinding


Winterswijk

Ik werk met IopT, ookwel trauma-opstellingen genoemd. Tijdens deze opstellingen krijg je inzicht in jouw interne dynamiek. Hoe jij (als kind) bent omgegaan met heftige situaties, wat je overlevingspatronen en je blokkades zijn.

Tijdens een opstelling, Franz Ruppert noemt het resonantie, werk je aan heling van jezelf. Je gaat onderzoeken welke overlevingsmechanismen je hebt en waar ze vandaan komen. Overlevingsmechanismen zijn patronen die je al jong ontwikkeld hebt, maar je nu in de weg kunnen staan. Denk aan: je aanpassen, jezelf klein maken, over je eigen grens gaan, geen fouten mogen maken etc. Door een resonatie kun je delen van jezelf tegenkomen die verborgen liggen in je onbewuste brein. Door dit te zien, te erkennen en te integreren, vind er heling plaats. Dit zorgt voor meer atuonomie en vrijheid in je leven. Dit kan zowel individueel als met een groep.

Over

Stress, ookal vond ik zelf dat ik er geen last van had, mijn lichaam vertelde wat anders. Ik had oa klachten als vermoeidheid, kort lontje, maagklachten en concentratieproblemen. 

Omdat ik zelf wel klaar was met de vermoeidheid, me beroerd voelen, enz. ben ik gaan zoeken wat voor mij werkte. Zo kwam ik in het energetische werk terecht, wat me veel gebracht heeft.

En toch. Het werkte wel, maar ik had het gevoel dat ik wat miste. De klachten waren namelijk niet weg. Uiteindelijk, na (weer) een keer thuis te hebben gezeten met vermoeidheidsklachten en verhoogde leverwaarden, heb ik de training van het Alexanderconcept gedaan. En daar viel het kwartje. Ik had chronische stress door een traumatische ervaring. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in trauma. Zelf heb ik het voorval namelijk nooit gezien als traumatisch. En toch is toen mijn stress-respons aangeslagen en niet meer uitgegaan. Ik ben de opleiding Iopt gaan doen van Franz Ruppert en kwam er achter dat ik, ondanks mijn fijne jeugd, wel degelijk trauma's had opgelopen.

Het lastige van chronische stress is, dat je het eigenlijk niet meer opmerkt. Ook stress is heel persoonlijk en heeft op iedereen een ander effect, Maar als je je er bewust van bent en echt de handvaten krijgt hoe je je stress kunt stoppen, is het op een hele makkelijke manier te veranderen. Voor mij heeft het heel veel effect gehad. Mijn klachten zijn weg, ik heb weer energie en slaap goed.


Refinding

Simone Wopereis

Jasmijnlaan 245
7101ZL Winterswijk

Lid van beroepsvereniging

Refinding