Dansexpressie en dansmeditatie

Yoga in Lochem
Lochem

Dansexpressie/ dansmeditatie: In de dans kom je bij het spelende kind in jezelf, bij je ziel en je diepste werkelijkheid. Je keert naar binnen en je luistert naar wat je lichaam, hart en ziel je te vertellen hebben.

In de dans kom je bij het spelende kind in jezelf, bij je ziel en je diepste werkelijkheid. Je keert naar binnen en je luistert naar wat je lichaam, hart en ziel je te vertellen hebben. Tijdens of na het dansen kunnen er creatieve inzichten ontstaan en kun je komen bij wat je werkelijk wenst. Het dansen geeft je een mogelijkheid om in 'flow' te komen. Tijdens 'flow' zijn je gevoelens, verlangens en gedachten in harmonie met elkaar en ben je volledig in het nu.

Alles in de natuur en in het universum danst en beweegt. Dansen is meebewegen met het ritme van de natuur en op de verschillende ritmes in jezelf, het ritme van je hart, ademhaling, lymfe, spieren en spijsvertering. Deze ritmes worden door de dans en beweging in balans gebracht met je natuurlijke ritme en het ritme van de natuur/ moeder aarde.

Je hebt geen ervaring met dans nodig en de dans hoeft er niet mooi uit te zien. Het gaat om de ervaring.

We laten ons inspireren door de kwaliteiten van een thema en laten daardoor onze dans verrijken. We komen daarbij de elementen aarde, water, vuur en lucht en verschillende dansen uit andere culturen tegen en ervaren hoe deze bij kunnen dragen aan onze innerlijke balans.

Een workshop is opgebouwd uit een inleiding, een warming-up, oefeningen aan de hand van een thema, een deel vrij dansen, een cooling down en een ontspanning (zoals bij yoga).

Voel je welkom :)

Over Yoga in Lochem

Marleen van Haastrecht is initiatiefnemer van Yoga in Lochem en Born to Dance.

Marleen is Dru-yoga, hartyoga en dansdocente, therapeut, Movement Dynamics- en TfH-instructeur. Ze heeft les gegeven aan honderden volwassenen en kinderen in Nederland, Frankrijk, Ierland, Aruba, Curacao en Bonaire en heeft als coach/trainer gewerkt met het DISC communicatiemodel.

Ze is de trotse moeder van 4 zonen, waarvan er 3 dansles geven en één muziek maakt.

Vanuit een holistische visie en met veel plezier geeft Marleen Dru-yoga en dans en begeleidt zij inspirerende yoga, dans, muziek & schildervakanties vakanties om lichaam, ziel, hart en hoofd met elkaar te verbinden. Mede door haar achtergrond als natuurgeneeskundige, focust Marleen zich vooral op de balans tussen hoofd, hart en hara en de balans tussen de elementen.

Marleen is ook docente Dance for Health (dans voor mensen met Parkinson, MS of Reuma).


Yoga in Lochem

Marleen van Haastrecht

Wapen van Lochem 7
7241DN Lochem

Lid van beroepsvereniging

Dansexpressie en dansmeditatie