Workshops Beeldhouwen en persoonlijke ontwikkeling, vrouwencirkel, stilte retraites

Oer-sprong ~ broedplaats voor levensKunst
Winterswijk

Je bent hier welkom voor Workshopdagen Beeldhouwen en persoonlijke ontwikkeling en een doorlopende groep Creatieve Ochtenden. Ik bied Vrouwendagen en een maandelijkse Vrouwencirkel aan. En Stiltedagen en individuele retreats in ons bos en weiland.

Bij 'Oer-sprong ~broedplaats voor levensKunst' bied ik Beeldhouwworkshops en Creatieve ochtenden aan, waar je kunt beeldhouwen, boetseren of tekenen in kleine groepen tot 8 personen voor veel persoonlijke aandacht. Ik help je bij het speels verkennen van verschillende natuurlijke materialen zoals steen, klei en kleurpootlood. Ik moedig je aan om te experimenteren met vrije organische vormen en reik je de benodigde technieken aan om je idee om te kunnen zetten in een beeld. Ik begeleid je bij het vinden van inspiratie, bij het omzetten van je ideeën en bij het doorvoelen van de innerlijke bewustzijns- processen die op gang komen.

De workshops vinden plaats op onze prachtige plek midden in de Achterhoekse natuur met atelier en werkplaats en volop buitenruimte. Bij de de rituele plekjes van de 'Beelden- en Bezinningstuin' en op de kronkelpaden door het 'Dwaalbos' kun je ook even helemaal op jezelf ontspannen en van de stilte genieten.      We beginnen en eindigen altijd met een meditatieve afstemming in stilte, via eenvoudige yoga- of healing tao oefeningen, geleide innerlijke reis of klankschaal.

Verder organiseer ik ook vrouwendagen, een maandelijkse vrouwencirkel en stilteretraites. Kijk hiervoor op mijn website!

De 'Creatieve Ochtenden' vinden altijd op de dinsdag- en donderdag ochtenden in de even weken plaats van 9.30 tot 12.30. De 'Workshopdagen Beeldhouwen en persoonlijke ontwikkeling' op een zondag van 11 tot 17 uur. De data vind je in mijn agenda of op mijn Facebook site. 

Je kunt voor vragen ook telefonisch contact opnemen met Ricarda: 0683940669

Over Oer-sprong ~ broedplaats voor levensKunst

Al mijn hele leven voel ik een enorme passie voor creativiteit en de uiting ervan in allerlei (kunst) vormen. Voor mensen en de ontwikkeling van hun bewustzijn, hun innerlijke processen daarin en de ontdekking van het ongekende potentieel wat er in ons allemaal zit. En voor de natuur, voor de bescherming van ons natuurlijke leefruimte, het opnieuw leren verbinden met de aarde en de natuurrijken als levend bewustzijn, Gaia. Mijn verschillende passies komen bij elkaar op onze heerlijke buitenplek met woonboerderij en 6 hectare weiland en bos, waar ik als 'hoedster' -samen met de mensen die hier komen- probeer om een soort 'kiemplek' te creeren voor een natuurlijke, gezonde, vreedzame en geinspireerde samenleving.

Naast mijn werk als beeldend kunstenaar, bied ik hier verschillende workshops en cursussen aan: Beeldhouwen en creatieve Ontwikkeling, aanbod voor vrouwen en stiltedagen en individuele stilteretreats. Verder begeleid ik mensen ook individueel in hun diepere processen in een invoelend coaching gesprek of/een intuitieve massage sessie, vanuit het besef dat het lichaam een prachtige poort is naar heling, bewustwording en voluit leven. Zoals ook in mijn kunstwerken te zien is, leven in mij sterk thema's rondom geboorte, vrouwelijkheid en seksualiteit en zijn vrouwen bij mij ook welkom voor een helende yoni massagesessie. Verder zijn we hier rituele plekjes aan het creeren zoals wilgetenenhut en medicijnwiel en elementen met voedselbosplanten.

 


Oer-sprong ~broedplaats voor levensKunst

Ricarda Kleffel

Grensweg 8
7108 BA Winterswijk

Workshops Beeldhouwen en persoonlijke ontwikkeling, vrouwencirkel, stilte retraites