Charisma-training, presentatietechniek en stemgebruik.

Touching Sound, Eric van Grootel
Eefde

Hóe presenteer je wàt je te zeggen hebt. Eric is een professioneel geschoold docent met veel ervaring in binnen- en buitenland. Op een praktische manier werk je met hem aan techniek, en aan het overwinnen van stress en blokkades.

Over Touching Sound, Eric van Grootel

Eric van Grootel, Bearclaw: vakkennis, creativiteit en toegepast bewustzijn in lesgeven en performance.

Sinds ruim vijfentwintig jaar begeleid ik met veel plezier mensen in hun ontwikkeling, van beginnende amateurs tot gerenommeerde profs, individueel binnen mijn eigen lespraktijk, in workshops en vakopleidingen of met groepen uit de theater-, zang- en bedrijfswereld, in diverse landen en culturen.

Deze ervaring wil ik graag met je delen.

Omdat ik geniet van de eigenheid van mensen en van de verschillen tussen hun uitingsvormen en tussen hun culturen.

Omdat ik ervan uitga dat jij groter bent dan je bent.

Omdat ik zowel van de spirituele als de ambachtelijke kant van mijn werk hou.

Dat doe ik ook als performer, tijdens het schrijven en zingen van theatrale liederen, het reciteren van teksten, en het uitvoeren van klankimprovisaties, vaak binnen transformerende concerten. Hetzelfde geldt als regisseur en auteur voor toneel, muziektheater, opera, multimedia en kooruitvoeringen. Als koordirigent en auteur leid ik klassieke, pop, theater en improvisatiekoren. In mijn voorstellingen mobiliseer ik de eigenheid en de kracht van de mensen waarmee ik werk.

Vanwege het ambachtelijke heb ik lesbevoegdheden behaald in de zangkunst, en levensbeschouwelijke vorming. Ik ben afgestudeerd in de zangkunst aan het Arnhems conservatorium, heb een internationale theateropleiding genoten en houdt mijn vakkennis up to date.

Vanwege de spirituele kant ben ik afgestudeerd als filosoof aan de Nijmeegse Universiteit, heb ik allerlei scholingen gedaan binnen Boeddhistische en antroposofische tradities en heb ik een opleiding tot sjamaan gevolgd.

Wil je meer weten? Kijk op mijn website!


Touching Sound, presentatietraining zangtechniek, spraakvorming.

Eric van Grootel

Kokstraat 21
7211AN Eefde

Lid van beroepsvereniging

Charisma-training, presentatietechniek en stemgebruik.