Stress & Burn-out coaching, Lifecoaching, Loopbaanverkenner (LTP)

bli-j coaching
Zelhem

Zoek je een empathische, nuchtere coach die goed kan luisteren en samen met jou op zoek gaat naar andere wegen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik oordeel niet, verwonder mij graag en geniet van het stap voor stap samen begeleiden naar meer

Mijn naam is Barbara Ligtenberg en ik ben coach. Ik ben van nature nuchter, empathisch en sociaal, dit neem ik mee in mijn manier van coachen. Mijn kernwaarden zijn persoonlijk, verbinden en uitdagen. Ik ben breed opgeleid en heb meer dan 20 jaar ervaring met het hiërarchisch en projectmatig aansturen en coachen van mensen.

Het besef dat je door het stellen van vragen en het doen van oefeningen mensen inzicht kan geven in hun eigen ‘ik’, opgebouwde patronen en verlangens is voor mij een van de mooiste dingen die er bestaat. Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal zo af en toe een coach kunnen gebruiken die ons net wat anders naar zaken kan laten kijken.

Ik ben gespecialiseerd in stress & burn-out coaching. Ik doe dit middels de CSR methode, waarbij ervan uit gegaan wordt dat stress naast psychische en omgevingsfactoren een lichamelijke impact heeft. Als ervaringsdeskundige ben ik ervan overtuigd dat te veel stress je lichaam behoorlijk in disbalans kan brengen.

Ik bied ook lifecoaching aan. Loop je ergens tegen aan? Verhindert het je om een volgende stap te zetten. Ik kijk met je naar je patronen en hoe die helpend, maar ook belemmerend kunnen zijn. Wat kun je doen om balans te vinden en te leven vanuit jezelf?

Ben je zoekend op het gebied van je carrière? Nieuwsgierig naar wie je bent, wat je kan en wil? Met de loopbaanscan kun je kijken waar je staat, een carrière check-up, leuk en inspirerend!

Over bli-j coaching

Ik ben Barbara en afkomstig uit Hengelo (Twente). Na mijn VWO examen heb ik Bestuurs- en Organisatiewetenschap gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik heb na mijn studie meer dan 20 jaar als manager en projectleider gewerkt in de financiële dienstverlening op het snijvlak tussen business en IT.

Gedurende de jaren als manager, of het een project was of een afdeling, vormde zich langzaam, naar steeds duidelijker het inzicht dat het begeleiden van mensen in hun werk en ontwikkeling mij veel energie gaf. Om hier meer inhoud aan te geven ben ik in 2014 begonnen met een coachopleiding en heb ik mij steeds meer ontwikkeld op het coachvlak. Ik coach ook met heel veel plezier voor het Coachnetwerk van mijn huidige werkgever.

In 2018 kreeg ik een burn-out. Die kwam als een totale verassing. Toen ik later terugkeek zag ik dat er al langere tijd tekenen waren maar dat ik er niet open voor stond om die te zien. Deze ervaring heeft mij bewust gemaakt van het belang van de inspanning-herstel balans en dat we daar vaak onvoldoende mee bezig zijn. Vanuit dit besef en ontstane interesse heb ik me gespecialiseerd in stress en burn-out coaching om anderen te helpen bewuster te worden en in het proces bij te staan.

Ik woon sinds 2016 in Zelhem in de mooie Achterhoek. Ik woon daar met Harm, mijn twee bonusdochters en onze twee katten. We genieten graag al wandelend van de mooie natuur en dat doen we ook graag op vakantie.


bli-j coaching

Barbara Ligtenberg

Halseweg 8
7021CZ Zelhem

Lid van beroepsvereniging

Stress & Burn-out coaching, Lifecoaching, Loopbaanverkenner (LTP)