Seybelt Paardencoaching - spiegelen met paarden en ezels

Seybelt Paardencoaching
Winterswijk-Kotten

Het scherpe waarnemingsvermogen van het paard gebruiken we om met mensen te reflecteren op thema’s als leiderschap, samenwerking en communicatie. Het paard is de coach en de deelnemer hoeft alleen de signalen op te vangen om inzicht te krijgen.

Een paard is een kuddedier en is zeer goed in het waarnemen van zijn omgeving en de lichaamstaal van alle andere wezens in hun nabijheid. Een paard neemt alle signalen op die jij uitzendt op mentaal, fysiek en intuïtief niveau en weet in enkele seconden of jij ‘veilig’ bent. 

Het scherpe waarnemingsvermogen van het paard, gericht op lichaamstaal, gebruiken we om met mensen te reflecteren op thema’s als leiderschap, samenwerking en communicatie. Het paard is de coach en de deelnemer hoeft alleen de signalen op te vangen om inzicht in zichzelf te krijgen.

Dit gebeurt met de deelnemer in een afgezette ruimte (ring of roundpen) en een paard. Door (eventueel) een eenvoudige opdracht uit te voeren vindt de deelnemer uit over welke kwaliteiten zij beschikken of blokkades zij aanlopen en worden vaak onbewuste patronen zichtbaar en voelbaar gemaakt.

De paardencoach begeleidt dit proces en vertaalt wat het paard laat zien. In contact met het paard wordt al snel duidelijk hoe het gaat en daarnaast ontdekken deelnemers hoe het anders kan en mag dit direct geoefend worden op het paard. 

Voor wie is paardencoachen?

  • Voor iedereen die graag meer inzicht in zijn/haar systeem of gedrag wil krijgen.
  • Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de werking van een paard als spiegel.
  • Voor iedereen met loopbaanvragen.
  • Voor iedereen die geholpen wil worden met het maken van een keuze.

Het coachen/spiegelen met paarden kan zeer helend werken, het is echter geen therapie. Mocht er naar aanleiding van de coaching behoefte zijn aan therapie, dan kunt u via uw huisarts hiervoor een verwijzing krijgen. Wilt u samen met uw therapeut in een veilige setting een sessie ondergaan, dan is dat ook mogelijk.

Over Seybelt Paardencoaching

Mijn naam is Christa Aarnink. Op mijn tiende verjaardag heb ik mijn eerste eigen pony gekregen en vanaf dat moment hebben er altijd wel paarden door mijn leven gestapt.

In 2013 heb ik een opleiding paardentaal gevolgd met aansluitend een opleiding tot paardencoach. Op het erf is een rijbak aanwezig en een kleine paddock om in alle rust en privacy een coachsessie te houden.

Hurby (KWPN) en Napoleon zijn de oudste paarden en genieten van hun pensioen in een aparte wei met paddock en inloopstal. Als coachpaard word Napoleon, een zachtaardige Duitse Reitpony, nog regelmatig ingezet en hij word ook nog regelmatig bereden.

De andere vijf paarden lopen samen in een kudde en kunnen alle worden ingezet voor coaching. Soms werken we in de wei, tussen de paarden, of we maken gebruik van de rijbak of de roundpen.

Het is ook mogelijk om te coachen met onze kleine ezelkudde van drie merries. Deze sessies zullen niet in een roundpen zijn maar gewoon in de wei, met de ezels om ons heen.


Seybelt Paardencoaching

Christa Aarnink

Vosseveldseweg 25
7107AD Winterswijk-Kotten

Seybelt Paardencoaching - spiegelen met paarden en ezels