Gezond Verstand Achterhoek

Landgoed t Hulsevoort, Marian Klein Gebbinck
Beltrum

Bewustwordingscentrum(2012). Landgoed het Hulsevoort met Zorgcentrum voornamelijk kinderen met een handicap op medisch gebied/rolstoelers. Kinderopvang en BSO Voor Gezond Verstand Achterhoek middelpunt voor lezingen, gen kruidentuin, electrocult

Landgoed t Hulsevoort is 6 ha groot. Het heeft een Zorgcentrum 1100 m2, genaamd Kumufit: Kunst Muziek Fitness. Voor kinderen met een beperking en een enkele volwassene. Het is rolstoelvriendelijk mede door 1,5 km trottoirpad. Naast het zorgcentrum nog een paviljoen aan het water, een botenhuis en een schooltje voor cursussen en geschikt voor B3 onderwijs. Een kruidentuin met geneeskrachtige kruiden en een landgoed-winkeltje.

Het zorgcentrum huisvest: 

*Physical Fysiotherapie: alle leeftijden maar specialisatie kinderen met ontwikkelachterstand;

*Het Vlinderhofje kinderopvang en BSO: Flexibel, werkt in kleine groepen, (uurtarief). Keurmerk: Groene opvang. We zaaien en oogsten met de kinderen en zijn graag buiten. Er zijn Alpaca's, schapen, konijnen, kippen, honden en een poes. Ponys en paarden. 

*Kumufit Zorg op maat: individueel en groepszorg....dagopvang en logeeropvang... weekenden en vakanties. We ontlasten ouders.Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Er is geen prestatiedwang. Plezier in wat je doet staat voorop. Samen maken we een dagplanning, zodat iedereen weet wat er gaat gebeuren. We maken de planning met de cliënt, naar eigen kunnen, leeftijd, bevindingen en ervaring.  Kumufit heeft een kwaliteitskeurmerk.

*Kumufit paarden: Een pony borstelen en manen vlechten is leuk maar ook paardencoaching voor iets oudere kinderen met weinig zelfvertrouwen, hooggevoeligheid, bang voor dieren zijn etc. De Rijhal heeft een tillift om iemand vanuit een rolstoel op het paard te tillen. 

 *Gezond Verstand Achterhoek (GVA): Wij verzorgen regelmatig lezingen over onderwerpen op gebied van gezondheid, voeding, geneeskracht en zelfvoorzienigheid.  Deze lezingen kun je vinden op de agenda van Bewust Achterhoek.

Over Landgoed t Hulsevoort, Marian Klein Gebbinck

Sinds 2009 is het Landgoed ’t Hulsevoort ingericht als Zorg- en Logeerboerderij en een plaats waar kinderen, jongvolwassenen en ouderen met een geestelijke of lichamelijke beperking met optimale zorg en begeleiding kunnen ontspannen en genieten.

Daarnaast  huisvesten wij Het Vlinderhofje, een flexibele dagopvang en Buitenschoolse Opvang (BSO) voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. De fitnesszaal ligt centraal in het gebouw en wordt door iedereen gebruikt. Ook het muziekpodium met alle instrumenten worden gebruikt door het team maar ook op themadagen in de vakanties door muzikanten die voor ons publiek optreden en waar iedereen lekker mee kan doen.

De diverse manieren waarop wij onze diensten aanbieden is herkenbaar aan een gekleurd logo, elk met een specifiek oogmerk. Omdat er grote verbondenheid bestaat tussen de diverse onderdelen, komt dit ook in t logo tot uiting, waarin alle zorgdiensten die wij bieden als samenhangend geheel worden getoond.

Marian Klein Gebbinck is hier geboren en getogen. Met haar team werkt ze in de zorg, de kinderopvang, maar ook op het terrein. Recent is daar een Paddock Paradice opgezet: een heus park met wandelpaden voor paarden, schuilstallen, enorm zandbad en een inloopvijver. in dit park bevindt zich een grote verscheidenheid aan bomen, stuiken en planten waarvan geoogst kan worden. 

Marian is van oorsprong Kunstenaar en Yogalerares, daarnaast was ze 29 jaar gemeenteambtenaar. Liefhebber van de 50 boomsoorten die hier zijn. Wekelijks geeft ze Hatha yoga op muziek in de yogazaal voor vaste groepen. Bij belangstelling 55733458.


GVA Gezond Verstand Achterhoek

Marian Klein Gebbinck

Bruggertweg 2
7156 NB Beltrum

Gezond Verstand Achterhoek