Een lichaam vrij van spierspanning herstelt en functioneert optimaal!

Body Stress release regio Doetinchem
Terborg

Body Stress Release (BSR) is een gezondheidstechniek die het lichaam in staat stelt het zelfherstellende vermogen van het lichaam optimaal te benutten. BSR helpt het lichaam om vastgezette spierspanning (bodystress) los te laten.

Ieder mens wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende vormen van spanning. Wanneer het lichaam de spanning niet meer op een natuurlijke wijze kan verwerken, wordt deze vastgezet door de spieren.

Vastzetting van spieren veroorzaakt een verstoring van het zenuwstelsel, waardoor de communicatie van en naar de hersenen niet meer optimaal verloopt.

Vastgezette spierspanning verlaagt de efficiëntie van uw lichaam. Het herstelt minder snel van grote mentale of fysieke inspanningen en ziekte. Zo raakt het steeds verder verwijderd van een optimale gezondheid. Iemand die last heeft van spierspanning voelt zich dan ook vaak heel gespannen of vermoeid. Het lichaam gaat stijver en strammer aanvoelen. Levensenergie en enthousiasme ontbreken. Emotionele instabiliteit, slapeloosheid, ademhalingsproblemen en verstoring van de stofwisseling en spijsvertering kunnen het gevolg zijn.

De volgende klachten kunnen ook ontstaan zijn door vastgezette spierspanning;

• Pijnlijke, stijve rug en nek • Hernia, spit, ischias • Whiplash klachten • Schouderproblemen • Verstoord slaappatroon • Tintelingen of gevoelloosheid in armen, benen, vingers en tenen (ook RSI en tenniselleboog) • Pijn in de heupen, benen en billen • Onrustige benen, pijnlijke knieën en enkels • Hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid • Brandend maagzuur, constipatie of diarree • Groeipijnen en andere klachten bij kinderen  • Baby’s die zonder aanwijsbare reden voortdurend huilen • Zwangerschapsklachten

Lichamelijke overbelasting kan acuut ontstaan door een verkeersongeluk, een ernstige val of het verkeerd tillen van een zwaar voorwerp. Ook kan het langzaam worden opgebouwd door een onjuiste houding, een belastende sport en zwaar lichamelijk of repeterend werk. Verder kan een langdurig ziekbed of zwangerschap fysieke overbelasting veroorzaken.

Emotionele overbelasting ontstaat bij heftige emoties zoals boosheid, verlies van een dierbare of shock. Over langere tijd opgebouwde spanningen  zoals financiële zorgen, depressie, strubbelingen op het werk of verstoorde relaties dragen eveneens bij aan het ontstaan van spierspanning.

Chemische overbelasting wordt, bij overgevoeligheid, veroorzaakt door het nuttigen, inademen of het via de huid opnemen van schadelijke stoffen. Denk hierbij aan insecticiden, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en cosmetica.

De BSR techniek richt zich niet op een ziekte of lichamelijk probleem. Het is ontwikkeld om de opgebouwde spierspanning te laten afnemen en de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen te herstellen. Deze communicatie is cruciaal voor het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Tijdens de sessies blijft de cliënt volledig gekleed. De practitioner voert een aantal tests uit om de vastgezette spierspanning te lokaliseren. Het lichaam verstrekt hierbij zelf de benodigde informatie.

Als de spierspanning is gelokaliseerd, wordt het lichaam gestimuleerd de vastgezette spierspanning los te laten. Dit gebeurt door het geven van lichte, doch besliste, handmatige drukimpulsen op de juiste plaats en in de juiste richting.

De BSR techniek is zacht en vriendelijk en is gebaseerd op een diep respect voor de wijsheid van het lichaam en het aangeboren vermogen zichzelf te genezen.

Body Stress release is voor iedereen, van jong tot oud, gezond of ziek.

 

Over Body Stress release regio Doetinchem

Door een heftige burn out in 2011 kwam ik in aanraking met de techniek Body Stress Release. De techniek hielp mij enorm met allerlei klachten die voortkwamen uit mijn burn out. Ik raakte zo enthousiast over de techniek dat ik me opgegeven heb voor de opleiding in Zuid Afrika. Tot mijn grote geluk werd ik uitgekozen om in het jaar 2013 de opleiding te mogen gaan volgen samen met 24 andere studenten. Het was een fantastische ervaring en inmiddels heb ik een super drukke praktijk en heb ik veel mensen mogen helpen met deze prachtige techniek.


Body Stress release regio Doetinchem

Anika Meijer

Varsseveldseweg 32
7061GG Terborg

Lid van beroepsvereniging

Een lichaam vrij van spierspanning herstelt en functioneert optimaal!