Dru-yoga | Lochem

Dru-yoga, de yoga van het hart, is een zachte vorm van yoga, die voor iedereen toegankelijk is. Het gaat om de beleving en het luisteren naar je lichaam, je ademhaling en je hart. Een moment voor jezelf. Iedereen volgt de yoga op zijn of haar eigen tempo. Door regelmatig yoga te beoefenen leer je spanning los te laten en stress te voorkomen. Je spieren worden soepeler en je krijgt meer kracht.

De nadruk bij dru yoga, ligt op het maken van contact met je hart, het contact met de natuur, soepele spieren en gewrichten, ontspanning, genieten en weer in balans komen.

Dru-yoga heeft veel overeenkomsten met andere vormen van yoga, maar neemt door de andere les struktuur en de yoga-flows een unieke positie in. Belangrijk zijn het werken vanuit de ruggegraat en het werken met de hartenergie. Er zijn speciale series om spanning los te laten. Dru-yoga draagt bij tot een verbinding met de innerlijke stilte, gezondheid en innerlijke kracht. We beginnen de les met een vrolijke aktivatie, bestaande uit dynamische actieve bewegingen. Daarna volgt een EBR (Energy Block Release - het ontladen van spanning). Een EBR bestaat uit vloeiende bewegingen, die je helpen energieblokkades op het fysieke, mentale en emotionele vlak op te lossen. Deze wordt gevolgd door asana's (yogahoudingen) en een diepe ontspanning. Tijdens de les is er veel aandacht voor alignment (juiste houding) en het soepeler maken van de rug.

Reis naar je hart

Kom genieten van een gratis proefles! 

Je bent welkom :)

Over Marleen van Haastrecht | Lochem

Marleen van Haastrecht is initiatiefnemer van Yoga in Lochem en Born to Dance.

Marleen is Dru-yoga, hartyoga en dansdocente, therapeut, Movement Dynamics- en TfH-instructeur. Ze heeft les gegeven aan honderden volwassenen en kinderen in Nederland, Frankrijk, Ierland, Aruba, Curacao en Bonaire en heeft als coach/trainer gewerkt met het DISC communicatiemodel.

Ze is de trotse moeder van 4 zonen, waarvan er 3 dansles geven en één muziek maakt.

Vanuit een holistische visie en met veel plezier geeft Marleen Dru-yoga en dans en begeleidt zij inspirerende yoga, dans, muziek & schildervakanties vakanties om lichaam, ziel, hart en hoofd met elkaar te verbinden. Mede door haar achtergrond als natuurgeneeskundige, focust Marleen zich vooral op de balans tussen hoofd, hart en hara en de balans tussen de elementen.

Marleen is ook docente Dance for Health (dans voor mensen met Parkinson, MS of Reuma).


Foto 2 Marleen van Haastrecht Foto 5 Marleen van Haastrecht Klik om te vergroten

Yoga in Lochem
Marleen van Haastrecht


Professionals in de categorie Yoga

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!