Bewustwording zodat je hardnekkige energievretende patronen kunt doorbreken | Lochem

Ik organiseer familieopstellingen in groepsverband, en individuele begeleiding is ook mogelijk.

Groepsverband

Een opstelling begint met een voorgesprek waarin de cliënt zijn of haar vraag inbrengt. Vervolgens stelt de opsteller vragen en stemt zich af op het systeem van de cliënt om zich een beeld te vormen van de onderliggende patronen.

Het is niet zo belangrijk om een duidelijke vraag te hebben. Wél is het belangrijk dat er iets leeft bij de cliënt, dat er iets is wat ‘gezien’ wil worden. Hoe dringender het thema, hoe krachtiger een opstelling kan laten zien wat er speelt.

Wanneer de representanten gekozen zijn, begint het opstellingswerk. De wijze waarop deze representanten staan opgesteld ten opzichte van elkaar en hoe ze in de ruimte staan geeft veel informatie, maar het meest bijzondere (en onverklaarbare) is dat de representanten in staat blijken te zijn om lichamelijk en emotioneel heel zuiver te kunnen voelen wat zich afspeelt in de personen die ze representeren.

De begeleider kan nu aan de hand van zijn waarnemingen en de informatie die hij van de representanten en de cliënt krijgt onderzoeken wat er in de diepte in het systeem speelt. Hij kan aan de opstelling elementen toevoegen of er juist uithalen, posities van de representanten veranderen, ze bepaalde zinnen laten uitspreken.

Het doel is om weer beweging te krijgen in de ziel van het familiesysteem en in de ziel van de cliënt, waardoor een vastgelopen situatie weer kan gaan stromen.

Individueel

Bij een individuele sessie wordt er met poppetjes gewerkt.

Over Yvonne Woordes | Lochem

In 2009, tijdens mijn paardencoachopleiding, ben ik in aanraking gekomen met familieopstellingen. In eerste instantie was ik sceptisch en vond ik het wat vaag. Toch besloot ik me aan te melden voor de opleiding. Ik deed in die tijd veel coachopleidingen en deze kon er ook mooi bij.

Toen de dag was aangebroken dat ik mijn eerste weekendblok had tot de opleiding familieopstellingen, ging ik met lood in mijn schoenen er naar toe. De eerste 2 weekenden vroeg ik me af of ik op de juiste plek zat, was dit wel wat voor mij? Totdat ik zelf een vraag mocht inbrengen. Alles klopte, ik was direct overtuigd. Het was mooi, pijnlijk, draagbaar, oprecht en ik voelde me voor het eerst echt gezien.

Ik had toch al veel gedaan op het gebied van coaching maar niet eerder had ik dit zo diepgaand ervaren waarbij ik zoveel inzichten kreeg. Daarna heb ik nog een aantal opstellingen voor mezelf gedaan. Voorheen ervaarde ik mijn leven als zwaar en was ik vaak erg moe. Nu voel ik me veel lichter. Keuzes maken gaat een stuk eenvoudiger en ik ben minder vaak moe.

In 2016 heb ik de opleiding tot kindercoach op basis van familieopstellingen gedaan en daarna nog 2 keer de opleiding tot familieopstelligen gedaan. In de afgelopen 10 jaar ben ik zeer intensief bezig met familieopstellingen om het vak goed te kunnen uitvoeren.

Het doel is om weer beweging te krijgen in de ziel van het familiesysteem en in de ziel van de cliënt, waardoor een vastgelopen situatie weer kan gaan stromen.


Foto 1 Yvonne Woordes Foto 2 Yvonne Woordes Foto 3 Yvonne Woordes Foto 4 Yvonne Woordes Klik om te vergroten

Samen Systemisch Werken
Yvonne Woordes


Professionals in de categorie Familie- en systeemopstellingen

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!