Cranio Scaraal; "geraakt worden door aanraking" | Zutphen

Cranio sacraal therapie is een behandelmethode die tussen fysiotherapie en haptonomie in ligt, en lichaam en geest kan herstellen. Het is een zachte manuele behandelwijzen die gericht is op de diepe ontspanning van alle ondersteunende en verbindende weefsels in ons lichaam. Dit noemen we het fasciaal of bindweefsel systeem. Met behulp van zachte gerichte aanrakingen wordt het lichaam geholpen bij het ontladen van hoog opgelopen spanningen in organen, het bindweefsel, ruggenmerg en de spieren.

Cranio-sacraal therapie wordt o.a. toegepast bij: stress, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, rouw en verlies verwerking, trauma verwerking, bevriezen en meer. Ik werk vanuit intuïtie en zachtheid, ik vind "je veilig voelen" belangrijk.

Ik werk onder andere met de PSOAS: De Psoas is van essentieel belang voor je gevoel van balans en centrering, voor bewegings- coördinatie, en voor lichaamshouding en gewrichtsrotatie. Het is de enige spier, die de lumbale wervels verbindt met de benen, en met het diafragma.
Diep spierwerk: Deze methode bereikt de dieperliggende spieren. Het helpt het lichaam om blokkades op te heffen.
Rouw en Verlies: Je kunt rouwen om het verlies van een dierbare, die veel betekende in je leven. Ook kun je rouwen om niet uitgekomen verwachtingen, bijvoorbeeld kinderloosheid, een miskraam, verlies van gezondheid, echtscheiding, verlies van een baan.

Harts-Tocht massage is een intuïtieve massage; een holistische manier van masseren. Afhankelijk van het verloop van de massage en de behoefte van de cliënt combineer ik rebalancing of Cranio Sacraal of een andere techniek met massage. Mijn massages geef ik met aandacht.

Over Susanna Redeker | Zutphen

Creativiteit is een deel van mijn leven. In 1989 ben ik de Wackers Kunstacademie gaan doen. Tijdens de kunst academie masseerde ik wel eens mede studenten en zo kwam ik in aanraking met massage! Masseren is voor mij ook een vorm van creatief bezig zijn, geen enkel mens is immers hetzelfde! Ik heb met veel plezier de School voor Massage in Amsterdam gedaan. Een 3 jarige opleiding met allerlei massage technieken, zoals: rebalancing, shiatsu, polariteitsmassage, poersoonlijke ontwikkelingen, anatomie, cranio sacraal en meer.
In 2008 heb ik besloten om de opleiding cranio sacraal te volgen bij Peirsman Cranio Sacraal Academie. Wat een gevoel van thuiskomen was dat! Het waren pittige jaren, met veel zelf verdieping, ont-wikkeling, groei en zelfbewustzijn. Ik voelde tijdens het geven van een Cranio Scaraal behandeling hoe ik "thuis kwam in mijn lichaam". Het voelde aan als een meditatie, een geschenk van rust en ruimte in soms hectische drukke periode.
Etienne Peirsman over Cranio Sacraal: "Cranio Sacraal therapie is eigenlijk geen therapie. Het is een levensweg, een manier van leven. Het raakt aan de sereniteit en helderheid van meditatie. Door de manier van aanraken tijdens een Cranio behandeling ontstaat er helderheid en elke cel in het lichaam herinnert zich dan plots het oorspronkelijke plan. Cranio doet je opnieuw je geboorterecht herinneren. Wanneer er ruimte komt kan jouw potentieel maximaal tot zijn recht komen. Het geeft je de mogelijkheid om aan een totaal nieuw leven binnen dit leven te beginnen".

"GERAAKT WORDEN DOOR AANRAKING"


Professionals in de categorie Craniosacraal therapie

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde NLP Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Achterhoek

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek