Cranio Scaraal; 'geraakt worden door aanraking' | Zutphen

Verbinding | respect | betrokkenheid | aandacht | open hart
Door deze basishouding en met mijn vakkennis, werkervaring en persoonlijke ervaringen wil ik een positieve bijdrage leveren aan het welzijn en welbevinden van anderen. Mijn werkwijze is gebaseerd op stilte, volle aandacht, warm en in alle openheid vanuit een veilige basis. Met respect voor ieders eigenheid en zonder oordeel, nodig ik je uit te onderzoeken wie jij bent en van hieruit te kunnen leven.

Met behulp van zachte gerichte aanrakingen kan het lichaam geholpen worden bij het ontladen van hoog opgelopen spanningen en emoties in organen, het bindweefsel, ruggenmerg en de spieren. Met cranio sacraal therapie kunnen lichaam en geest herstellen, daarmee ondersteunt het tevens het zelf helend vermogen. Dat is voor mij een prachtige manier om de mens bewust te laten worden van het lichaam, wat er in het lichaam leeft. Ik zie bij mijn behandelingen altijd de mens als één geheel; lichaam, geest, hart en ziel: "heel de mens".

Mijn behandelingen kan gebruikt worden als ondersteunende therapie of als los staande therapie. Vitaal, actief, soepel en vrij in handelen en bewegen, dat is de natuurlijke staat van de mens. Cranio kan worden toegepast bij onder andere:

  • hoofdpijn / migraine
  • rug-schouder-nekklachten
  • stress, burn-out
  • verliesverwerking
  • gevoel van niet geaard zijn
  • moeite je ruimte in te nemen
  • en meer...

Cranio sacraal, verliesverwerking of een massage kan een ondersteuning zijn op de weg naar jezelf toe om weer te mogen voelen hoe het is om ons hart weer te kunnen openen...

Over Susanna Redeker | Zutphen

Creativiteit is een deel van mijn leven. In 1989 ben ik de Wackers Kunstacademie gaan doen. Tijdens de kunst academie masseerde ik wel eens mede studenten en zo kwam ik in aanraking met massage! Masseren is voor mij ook een vorm van creatief bezig zijn, geen enkel mens is immers hetzelfde! Ik heb met veel plezier de School voor Massage in Amsterdam gedaan. Een 3 jarige opleiding met allerlei massage technieken, zoals: rebalancing, shiatsu, polariteitsmassage, poersoonlijke ontwikkelingen, anatomie, cranio sacraal en meer.
In 2008 heb ik besloten om de opleiding cranio sacraal te volgen bij Peirsman Cranio Sacraal Academie. Wat een gevoel van thuiskomen was dat! Het waren pittige jaren, met veel zelf verdieping, ont-wikkeling, groei en zelfbewustzijn. Ik voelde tijdens het geven van een Cranio Scaraal behandeling hoe ik "thuis kwam in mijn lichaam". Het voelde aan als een meditatie, een geschenk van rust en ruimte in soms hectische drukke periode.
Etienne Peirsman over Cranio Sacraal: "Cranio Sacraal therapie is eigenlijk geen therapie. Het is een levensweg, een manier van leven. Het raakt aan de sereniteit en helderheid van meditatie. Door de manier van aanraken tijdens een Cranio behandeling ontstaat er helderheid en elke cel in het lichaam herinnert zich dan plots het oorspronkelijke plan. Cranio doet je opnieuw je geboorterecht herinneren. Wanneer er ruimte komt kan jouw potentieel maximaal tot zijn recht komen. Het geeft je de mogelijkheid om aan een totaal nieuw leven binnen dit leven te beginnen".

"GERAAKT WORDEN DOOR AANRAKING"


Professionals in de categorie Craniosacraal therapie

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!