Seybelt Paardencoaching | Winterswijk-kotten

Het scherpe waarnemingsvermogen van het paard, gericht op lichaamstaal, gebruiken we om met mensen te reflecteren op thema’s als leiderschap, samenwerking en communicatie.

Het paard is de coach en de deelnemer hoeft alleen de signalen op te vangen om inzicht in zichzelf te krijgen. Dit gebeurt met de deelnemer in een afgezette ruimte (ring of roundpen) en een paard.

Door (eventueel) een eenvoudige opdracht uit te voeren vind de deelnemer uit over welke kwaliteiten zij beschikken of blokkades zij aanlopen en worden vaak onbewuste patronen zichtbaar en voelbaar gemaakt. De paardencoach begeleidt dit proces en vertaalt wat het paard laat zien.

In contact met het paard wordt al snel duidelijk hoe het gaat en daarnaast ontdekken deelnemers hoe het anders kan en mag dit direct geoefend worden op het paard. Een andere werkwijze, nieuwe vaardigheid of andere houding, het paard reageert hier altijd direct op. Een paard is altijd in het hier en nu en zonder oordeel naar de ander. Dit maakt paarden zeer geschikte sparringpartners in het leerproces.

Een sessie paardencoaching of spiegelen met paarden duurt ongeveer anderhalf uur. Dit kan korter of langer zijn. Voor de deelnemer met het paard in de ring gaat is er een kort gesprek met uitleg en een korte intake over je vraag of thema. Behalve individueel is het ook mogelijk om een bedrijfstraining of teambuilding met de paarden te organiseren op ons erf, eventueel compleet verzorgd met maaltijden en overnachting. 

Welkom!

Over Christa Aarnink | Winterswijk-kotten

Mijn naam is Christa Reesink-Aarnink. Op mijn tiende verjaardag heb ik mijn eerste eigen pony gekregen en vanaf dat moment hebben er altijd wel paarden door mijn leven gestapt.

In 2003 ben ik met mijn gezin terug verhuisd naar Winterswijk, na 20 fijne jaren in het midden van het land te hebben gewoond. Op ons erf staan twee huizen, we wonen zelf in de oorspronkelijke boerderij en het tweede huis is een groepsaccommodatie voor 18 personen.

In 2013 heb ik een opleiding paardentaal gevolgd met aansluitend een opleiding tot paardencoach. In de jaren die volgden verschillende workshops en korte opleidingen gevolgd, bijv. teamcoaching, systemisch coachen en asinotherapie.

Seybelt Paardencoaching
Christa Aarnink

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Levensbeschouwing en Religie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek