de Weiden coachen met paardenkracht | Beltrum

Paarden coaching is het inzetten van paarden, pony's of ezels als hulpmiddel (spiegel) voor mensen; jong of oud. NB: Ik zal hierna alleen het paard gebruiken, echter er kan gelezen worden paarden, pony's en ezels.

Ik maak gebruik van de bijzondere gave van deze dieren, namelijk in het hier en nu leven. Ik coach geen paarden, wel doe ik een beroep op de natuur of het instinct van het paard: het zijn van een vluchtdier/prooidier en het leven in een kudde. De kudde moet bescherming en veiligheid bieden. Paarden zijn altijd op hun hoede voor gevaar.

Omdat paarden erg sensitieve dieren zijn, zijn ze in staat onze stemmingen feilloos aan te voelen. Op het moment dat jij het contact/de verbinding met het paard aan zal gaan in de ring, zal het paard jou gaan "screenen" (je gaat dus niet op het paard rijden), om op deze manier duidelijk en helder te krijgen of je gevoel ook overeenkomt met het gedrag wat je vertoont. Dit kan confronterend zijn, maar kan ook nieuwe inzichten geven. Het paard reageert op jouw gedrag/houding of gevoel, zonder oordeel en puur!

De paardencoach is geen therapeut. Wel loopt de paardencoach een stukje mee in jouw eigen, unieke traject in het leven.

Wat kunnen onze pony's voor jou betekenen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 
           * persoonlijke ontwikkeling
           * moeite hebben met uiten van gevoelens
           * faalangst hebben
           * weinig zelfvertrouwen hebben
           * grenzen aangeven
           * niet lekker in je vel zitten
           * angsten hebben ontwikkeld voor sommige dieren, waaronder paarden
           * gepest worden/zelf de pester zijn

We hebben geen standaard programma, want een sessie mag gaan over wat er op dat moment speelt.

Over Monique Weiden | Beltrum

Ik ben Monique Weiden, getrouwd met Bennie en we hebben samen een melkveehouderij in het buiten gebied van Beltrum. We verzorgen rondleidingen en geven educatie aan schoolklassen. Naast dit alles hebben we ook nog een kleinschalig B&B.

Mijn roots liggen in Venlo (L) waar ik op 7 april 1967 geboren ben, en mijn jeugd heb doorgebracht. Op mijn 17e heb ik Venlo verlaten voor een hippische opleiding in Deurne. Na verschillende omzwervingen uiteindelijk in 2010 bij Bennie op de boerderij terecht gekomen waar ik mijn passie met paarden weer op heb gepakt. Naast onze koeien en vele andere dieren (alpaca's, geiten, honden, vogels, kippen, konijnen, varkens) hebben we 4 pony's: Akbhar en Bhaqir, Dixie en haar veulen Sem die in 2016 bij ons op de boerderij is geboren.

In 2016 heb ik zelf kennis gemaakt met dit bijzondere vak en ben ik verschillende opleidingen gaan doen. Wat mij nu maakt als gecertificeerd coach.
Ik heb al veel mensen (en kinderen) mooie inzichten mogen geven in samenwerking met mijn geweldige pony s. Voel je welkom!


Foto 2 Monique  Weiden Foto 7 Monique  Weiden Klik om te vergroten

de Weiden
Monique Weiden


Professionals in de categorie Coaching - Diverse Coaching

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!