Holistisch spiritueel centrum Rezonans - voor bezinning en rust - ook verhuur mogelijk | Warnsveld

Rezonans is een plaats van ruimte, rust, ontspanning, natuur en inspiratie. Een bezinningscentrum op een prachtige plek met uitzicht over de weilanden en de bossen. Al 140 jaar staat de boerderij Rezonans in het prachtige Achterhoekse coulissenlandschap bij Zutphen en het Grote Veld.

Rezonans is een holistisch welzijnscentrum, een krachtplaats waar het nieuwe tijds bewustzijn op aarde verankerd is.

Bed & breakfast, vakantieboerderij, vakantieverblijf, groepsaccommodatie, inspirerende vergaderlocatie en natuurcamping. In de natuurlijke sfeer van Rezonans heb je de gelegenheid om even te ontsnappen aan het jachtige leven van alledag. Om tijd te maken voor jezelf.

Het centrum biedt een scala van bijzonder behandelingen, diverse natuurgeneeskundige behandelingen, alternatieve geneeswijzen en andere activiteiten.

Er worden ook allerlei (creatieve) workshops georganiseerd om je even terug te trekken uit het dagelijkse leven. Je kan denken aan speksteen bewerken, mandala schilderen, intuitief schilderen, kleur-klank-vorm, klank en essence, verwen dagen, etc. etc. Even je vaste patronen loslaten. 

Kijk op de website en in de agenda voor meer informatie over de behandelingen en consulten en de data van de workshops. 

Rezonans is ook een inspirerende locatie met veel mogelijkheden voor een kleinschalige bijeenkomst of training en is een bijzondere vergaderlocatie. Er is een ruime en sfeervolle accommodatie met een vergaderzaal, atelier en een ruime, prachtige tuin met een partytent en zitjes.

Ook biedt Rezonans overnachtingsmogelijkheden voor 12 personen. Je kunt kiezen voor zelfverzorging of voor diverse cateringsmogelijkheden. De specialiteit van gastvrouw Ans de Graaf is de biologische en vegetarische keuken. 

Op de website vind je meer informatie over de mogelijkheden en activiteiten.

Over Ans de Graaf | Warnsveld

Ik ben opgegroeid op het Brabantse platteland. Na de middelbare school ben ik jarenlang werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Via de HBO opleiding Maatschappelijk werk en Creatieve therapie zocht ik naar verdieping en antwoorden in deze voor mij complexe maar ook boeiende wereld. Jarenlang ben ik als vrijwilligster actief geweest in het begeleiden van kindergroepen en reizen voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten. De ontdekking van de vele uiteenlopende gezinnen, culturen en samenlevingsvormen en de normen waarden en verwachtingen die daaraan verbonden zijn, was voor mij een groot avontuur. Toen mijn broer op 28 jarige leeftijd overleed zag ik nog meer dan hiervoor de betrekkelijkheid van het leven in.

Ik besloot te gaan reizen. Elke dag kan de laatste zijn. Het leven is: "NU"! Ik reisde naar Indonesië, Zuid-Amerika, Pakistan, India, Nepal, Tibet, Noord-Amerika en Canada.

Mijn trektocht met mijn rugzakje door Zuid-Amerika vond ik een prachtig avontuur. Er was veel tijd en aandacht voor mezelf, los van alle geconditioneerde patronen en structuren. Tijdens mijn reis was ik op een bepaald moment ontzettend ziek. Het heeft mij tot diep in mijn ziel geraakt dat een oude wijze indianenvrouw mijn doodzieke lichaam met het sap van een boom kon genezen.

Het vrijwilligerswerk met lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen en weeskinderen in het kindertehuis in de sloppenwijken van het Pakistaanse Karachi was voor mij een zeer rijke ervaring. Overleven, armoede, slechte voeding, de sterke contrasten tussen arm en rijk. Intense emoties rondom ziekte en dood en de totaal andere manier van rouwverwerking. Ik heb daar ontdekt hoe gemakkelijk het is om te oordelen vanuit onze Westerse visie en ook andersom.

Ik zal nooit vergeten hoe "arm" ik Nederland vond in de eerste maanden na mijn terugkeer. Ik heb er zeker een jaar over gedaan voordat ik me weer "thuis" voelde in mijn eigen land. Toen in de 90er jaren een dronken man achter op mijn auto reed, kreeg mijn leven een totaal andere wending. Ik werd letterlijk en figuurlijk stil gezet. Mijn plan terug te gaan naar Pakistan kon geen doorgang vinden. Ik raakte in de WAO. Mijn lang gekoesterde kinderwens werd niet beantwoord. Doordat reguliere artsen niet voor al mijn klachten een oplossing hadden ben ik breder gaan kijken. Bij de indianen had ik tenslotte ook ervaren dat ze veel met kruiden konden genezen. Ik kwam hierdoor bij een nieuwe passie en scholingspad terecht.

In 1995 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: bezinningscentrum, groepsaccommodatie en conferentiecentrum. Vanaf die tijd volgde ik intuïtieve, spirituele trainingen en ondernemingscursussen naast elkaar. Voor mij een uitdaging om hier mijn eigen vorm aan te geven en mijn kwaliteiten hierin een plek te kunnen geven. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om verbinding te houden met de verschillende facetten van mijn bedrijf. Van schoonmaak tot gastvrouw, administratie, marketing en wet- en regelgeving. En het steeds opnieuw zoeken naar de juiste koers voor dat moment voor mijn bedrijf.

Na één keer in Egypte te zijn geweest, wist ik dat ook hier een stukje van mijn levenspad lag. De mystiek en de voelbare spiritualiteit zorgden ervoor dat ik vaker in dit land wilde zijn en ook andere mensen de mogelijkheid wil geven hier 'geheeld' te worden. Toen ik Mahmoud ontmoette kreeg deze wens handen en voeten en hebben wij hier een tweede (t)huis gerealiseerd in Hurghada. Door de reizen en consulten die wij verzorgen kunnen wij anderen begeleiden bij hun zoektocht naar HEELHEID, wat wij met veel liefde en aandacht doen.


Professionals in de categorie Centra voor Bewustwording

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!