Geef onze aarde de kans om te herstellen: Verminder je restafval!

Wat een turbulente maand is september! Ervaar jij het ook zo?

Mijn september maand kende veel ups en downs. En van mensen om me heen hoor ik vergelijkbare verhalen.De kenners zeggen dat de kosmische invloeden groot zijn en dat iedereen gevraagd wordt duidelijkere keuzes te maken. Wat wil je nou echt? Wanneer zeg je 'ja' en wanneer 'nee'?

Zelf heb ik de afgelopen maand een paar keer vol overtuiging 'nee' gezegd. Dat voelde goed om te doen en gaf ruimte. Helaas waren er ook mensen om me heen die 'nee' zeiden. Dat was dan soms wat minder leuk. Aan de andere kant, het schept wel duidelijkheid!

Ik ben benieuwd wat oktober gaat brengen. In ieder geval mooie herfstkleuren aan de bomen en een goed gevulde agenda van Bewust Achterhoek. 

Zo fijn dat er ook nog een paar zekerheden zijn ;-)


Wat kun je deze maand lezen?

- Doe mee aan het 100-100-100 project en verminder de hoeveelheid restafval,

- het meest populaire bericht op Facebook in september,

- Guy Andreoli schreef over het hoe en waarom van het ontwikkelen van je intuïtie

- Bewust Achterhoek groeit naar 90 aanbieders, en

- de agenda voor oktober, onderaan deze mail.

Lees snel verder!


Verminder de hoeveelheid afval en help het herstel van de aarde

Astronaut André Kuipers heeft vanuit de ruimte gezien hoe we de laatste decennia roofbouw hebben gepleegd op onze aarde. Hij zag vele bossen verdwijnen. Dat houden we niet veel langer vol.


Hij sprak op een congres van afvalverwerker ROVA om zijn bijdrage te leveren aan het project 100-100-100. Het doel van dat project is consumenten aan te zetten tot beter scheiden van afval en verminderen van restafval.

Lees hier meer over dit project. En als je in de gemeente Bronckhorst, Brummen, Doesburg, Lochem of Zutphen woont, doe dan mee! Dan hebben wij over 3 maanden in ieder geval veel ideeën over hoe wij zelf de afvalberg kunnen verminderen. En wordt het makkelijker dat te doen.De eerste tip? Zorg dat je altijd een tas of plastic zak bij je hebt als je gaat winkelen. Zodat je nooit meer een nieuwe plastic tas hoeft aan te nemen!


De meest populaire post op Facebook van september​

​Wat leuk! Het bericht dat de afgelopen maand het meest geliked en gedeeld werd op Facebook was geen quote maar een link naar een artikel. Een artikel over 20 vragen die je je kind kunt stellen na een schooldag die zinniger zijn dan: 'Hoe was het op school?'.

Je kunt het artikel hier lezen en misschien maakt het jou ook weer meer bewust van het feit dat open vragen zo veel fijner zijn dan gesloten vragen.

Als we het dan toch over school hebben, en omdat een afbeelding ook leuk is. Dit versje van Toon Hermans werd afgelopen maand ook erg gewaardeerd.
Ontwikkel je intuitie! Maar waarom eigenlijk?

Je intuïtie gebruiken en ontwikkelen. Het is in de mode! En misschien doe jij het ook wel?Maar wat is nu eigenlijk intuïtie? En wat brengt het je als je er meer aandacht aan geeft?

Guy Andreoli, aanbieder op Bewust Achterhoek, schreef er een artikel over. Lees het hier!


Bewust Achterhoek groeit en groeit

Bewust Achterhoek telt inmiddels bijna 90 aanbieders en daarmee kunnen we jou een steeds breder aanbod op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, welzijn en duurzaamheid bieden.15 nieuwe leden hebben zich sinds de zomer aangesloten bij Bewust Achterhoek. In een speciale mail over twee weken zetten we ze allemaal op een rij.


Agenda voor oktober

In de agenda voor oktober vind je weer een heel mooi en breed aanbod van onze leden. Bekijk alle activiteiten in de agenda onderaan deze mail of via de website.


Ik wens je veel harmonie de komende maand. En geniet van de prachtige herfstkleuren!

Warme groet,

Saskia Juijn
​Coördinator Bewust Achterhoek