Stel je bent een paard en je hebt dorst....

Meer dan 65 aanbieders zijn aangesloten bij Bewust Achterhoek. Ze zijn werkzaam op verschillende gebieden en gebruiken een verscheidenheid aan methoden en technieken. Maar allemaal oefenen ze hun vak uit met enthousiasme en passie. Gelukkig maar!Grappig is dat veel aanbieders toewerken naar eenzelfde resultaat. Op verschillende manieren. Zo helpt een groot aantal aanbieders je bij het verlagen van je stress niveau. Of kunnen velen je helpen om dichter bij jezelf te komen. Anderen werken samen met jou aan een betere gezondheid.

Is er dan één de beste? Hanteert er dan één de meest effectieve methode? 

Nee, dat denk ik niet. Ik denk wel dat het fijn is dat wij de keuze hebben uit zoveel verschillende professionals en methoden en manieren. Zodat we kunnen kiezen voor de persoon die bij ons past en voor de methode die ons aanspreekt.

Want anders werkt het niet. Wij moeten ons wel prettig en geïnspireerd voelen!

Stel dat wij paarden zijn en dorst hebben. Dan kiezen we toch zeker zelf waar we willen drinken? Al roept iemand nog zo hard: "Je moet daarheen!".

Vraag je je af waar dit nu weer op slaat? Lees dan het artikel van Anita Eeltink in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!


In deze nieuwsbrief kun je lezen..

- een leuk artikel van Anita Aaltink over een paard dat dorst heeft,

- de meest populaire post op onze Facebook pagina afgelopen maand,

- 10 dagen lang elke dag een gratis begeleide meditatie

- Yoga Festival Eindhoven op 12 en 13 juni 2015, en

- de agenda voor de komende maand, onderaan deze nieuwsbrief.

Lees snel verder!


Laat het paard zelf bepalen of het drinkt!

Ben je nieuwsgierig naar dat verhaal over dat paard dat dorst heeft van Anita Eeltink, aanbieder op Bewust Achterhoek? Lees het op de weblog.


De populairste post op de Facebook pagina van Bewust Achterhoek

Iedere dag plaatsen we leuke en inspirerende posts op onze Facebookpagina. Afgelopen maand was er een afbeelding die wel erg werd gewaardeerd! 

Het werd zelfs de meest gewaardeerde afbeelding sinds het bestaan van de Facebook pagina van Bewust Achterhoek, nu ruim een jaar. Deze post heeft meer dan 22.000 mensen bereikt, werd ruim 650 keer geliked, en bijna 200 keer gedeeld!

Veel mensen hebben kennelijk de wens om meer in het hier en nu te leven. Jij ook?We stevenen overigens af op de 1000 likes. Heb jij onze Facebookpagina al geliked? Zo nee, doen alsjeblieft! Dan kun je misschien gaan voorspellen welke post hier volgende maand wordt genoemd ;-)


Getest: Meditatie app Headspace

Marije Vermeulen, aanbieder bij Bewust Achterhoek, testte 10 dagen lang de app Headspace.Lees haar bevindingen en meld je ook aan voor 10 dagen lang gratis mediteren.


Yoga Festival Eindhoven 12 en 13 juni 2015

Op 12 en 13 juni 2015 organiseert ons collega netwerk, Bewust Eindhoven, het Yoga Festival Eindhoven. Het is een evenement met landelijke allure en daarom brengt Bewust Achterhoek het graag onder jullie aandacht. Een bijzonder evenement. Twee dagen lang yoga, mediteren, verbinden, genieten, ontspannen en dansen in het 100 jaar oude Stadswandelpark in Eindhoven. Het uitgebreide en gevarieerde programma biedt ruim 120! workshops, lessen en lezingen

Ben je beginner dan zijn er allerlei mogelijkheden geboden om “te snuffelen”. Ben je gevorderde of zelf teacher? Dan kun je de diepte in bij een van de vele workouts. Kortom: van harte aanbevolen!

Ook kun je er heerlijk en gezond eten en drinken en er is een lifestyle markt. Op zaterdagavond is er een prachtfeest onder de sterrenhemel.

Het thema van het festival is Get Connected! Want yoga brengt je terug naar wie je ten diepste bent; naar je pure vorm. Je wordt tijdens dit weekend uitgenodigd om verbinding te maken met die kern en met je mede-deelnemers.

Kom je van ver en wil je overnachten? Er is naast het festival terrein een camping ingericht.

Alle informatie is te vinden op www.yogafestivaleindhoven.nl


Agenda voor de maand mei

Wil je graag een workshop doen of activiteit ondernemen op het vlak van persoonlijke groei, gezondheid of welzijn? Neem dan eens een kijkje in de agenda voor de komende weken. Je vindt de agenda onderaan deze nieuwsbrief.


O ja, al dat gepraat over paarden. Wist je dat Manon Koffeman ook te vinden is via Bewust Achterhoek? Zij heeft echte paarden en werkt er ook mee.

En als je meer wilt weten over hoe het echt zit met paarden en drinken kan Manon je dat vast ook vertellen! ;-)

Tot volgende maand!

Hartelijke groeten,

Saskia Juijn