Denk jij dat kanker te voorkomen of te genezen is?

Dat is een pittige titel, bovenaan deze nieuwsbrief! Daarover zometeen meer. Nu eerst even wat lichters...

Want vind jij dat ook zo heerlijk, dat gevoel dat het de komende weken langzaam warmer en groener wordt? Dat er nog meer crocussen opkomen en ook narcissen en tulpen. 

En dat je nog vaker lekker met het zonnetje in je rug in de tuin aan het werk kan. Of met het zonnetje op je gezicht buiten een kopje koffie kan drinken. Ik word er blij van!

Het voorjaar hangt in de lucht en het is tijd voor een nieuwe editie van de nieuwsbrief. Met daarin:

- documentaire over een zoektocht naar genezing van een ongeneeslijke ziekte,

- de meest populaire post op onze Facebook pagina afgelopen maand,

- leidraad voor gezond eten: Het voedsellabyrinth,

- de vernieuwde website van Bewust Nederland,

- een overzicht van de nieuwe aanbieders op Bewust Achterhoek, en

- de agenda voor de komende maand, onderaan deze nieuwsbrief.

Lees snel verder!


Over een zoektocht naar genezing van een ongeneeslijke ziekte

Kanker is een veelvoorkomende ziekte in onze maatschappij. En de meningen over de genezing van kanker, en of dat überhaupt mogelijk is, lopen uiteen. Reguliere artsen opereren of zetten chemische middelen in om tumoren te bestrijden. Of het leven te verlengen. En alternatief genezers bieden weer heel andere behandelingen aan.

Nu zijn er mensen in het alternatieve circuit die menen dat kanker te voorkomen, en zelfs te genezen, is. Dat maakt me kwaad. Alsof je niet goed genoeg je best zou hebben gedaan, of niet spiritueel genoeg zou zijn, als je uiteindelijk toch overlijdt aan kanker.

Natuurlijk bepaalt je levensstijl in grote mate de kans op kanker. Maar helaas geeft een gezonde en bewuste levensstijl geen garantie op een leven zonder kanker.

Een goede vriendin van mij, buitengewoon spiritueel, overleed op haar 55ste aan kanker. Zij vertelde mij een paar maanden voor haar dood zelfs dat ze contact had gehad met haar overleden tante. En dat die haar had verteld dat ze haar kwamen halen. Wat dus inderdaad gebeurde.

Dus al zit je de halve dag op je meditatiekussen en loop je in je korte broek de Kilimanjaro op, het heeft niet altijd tot resultaat dat de kanker verdwijnt. Dat weet Mark Bos maar al te goed.

Mark Bos kreeg de diagnose prostaatkanker met uitzaaiingen en maakte de documentaire 'Retour hemel' over zijn zoektocht naar genezing. De moeite van het bekijken waard. 

Ga naar de weblog voor de informatie over - en link naar - deze documentaire.


De populairste post op de Facebook pagina van Bewust Achterhoek

Bewust Achterhoek heeft ook een Facebook pagina en regelmatig worden er posts geplaatst. Deze post werd het meest gewaardeerd de afgelopen maand

Het raakt ons kennelijk, dat onze kinderen zoveel etiketten opgeplakt krijgen. Terwijl we alleen maar van ze willen houden!

Wil je meer van dit soort berichten langs zien komen? Like onze Facebook pagina!


Het voedsellabyrint van Jaap Seidell en Jutka Halberstadt

Er wordt veel beweerd en geschreven over gezonde voeding. Wel zuivel, geen zuivel. Geen brood, wel brood. Zelfs ik, met een achtergrond als levensmiddelentechnoloog, zie soms door de bomen het bos niet meer

Sommige dingen staan mij echt tegen, zoals bijvoorbeeld pakjes en zakjes voor sausen en dergelijke. Die gebruik ik dus ook niet. Sorry, oud-collega's! En ook veel suikerhoudende producten laat ik staan. Mijn gevoel en ervaring vertellen me gelukkig vaak wat gezond voor me is. 

Maar dan lees ik weer eens een blog van Liesbeth Oerlemans en vraag ik me af of ik mezelf niet voor de gek houd. Liesbeth kijkt naar de feiten en ze maakt dan ook korte metten met gezondheidsgoeroes als Jesse van der Velden, planteneter Boele Ytsma of, zusje van, Rens Kroes.

Vorige week had Liesbeth gelukkig goed nieuws. Er is een boek geschreven over voeding dat haar goedkeuring heeft: Het voedsellabyrint van Jaap Seidell en Jutka Halberstadt. Wat ze er over schrijft klinkt veelbelovend. Ik heb het inmiddels besteld!

Lees meer over Liesbeth Oerlemans en Het voedsellabyrint.


Vernieuwde website Bewust Nederland

Zoals je misschien weet zijn er naast Bewust Achterhoek nog veel meer lokale netwerken zoals, bijvoorbeeld, Bewust Twente, Bewust Haarlem en Bewust Culemborg.

Deze lokale netwerken zijn aangesloten bij Bewust Nederland, een stichting met een netwerkorganisatie.

De landelijke website is nu vernieuwd, met complete agenda én overzicht van alle aangesloten lokale netwerken en professionals. Inclusief diverse zoekfuncties.

Dit is een hele grote stap vooruit, op weg naar een bewuster, gezonder en duurzamer Nederland! Neem snel een kijkje.


Welkom bij Bewust Achterhoek...

De afgelopen weken hebben drie aanbieders op het vlak van bewustwording, gezondheid, welzijn en duurzaamheid zich aangesloten bij Bewust Achterhoek. Hierbij een overzicht. Een overzicht van alle 63 aanbieders vind je op de website.

Vereniging Parabool uit Zelhem. Parabool heeft als doelstelling om maandelijks informatieve lezingen, workshops en belevingsavonden te organiseren om meer kennis en inzicht te krijgen over spirituele ontwikkelingen en persoonlijke groei.

Pieternel van Aspert uit Silvolde met haar praktijk voor Integratieve Massage "Pantha Rei". Pieternel geeft wellness massages die een diepe ontspanning brengen en ook cursussen in integratieve massage.

Moniek Vet-Anneveldt uit Varsseveld. Moniek is paranormaal therapeut en begeleidt mensen die behoefte hebben zich verder te ontwikkelen en te groeien. Dit doet zij door het onzichtbare zichtbaar te maken, zodat je bewust wordt van jouw blokkades, knelpunten en leert hoe je die kunt oplossen.


Agenda voor de maand maart

Wil je graag een workshop doen of activiteit ondernemen op het vlak van persoonlijke groei, gezondheid of welzijn? Neem dan eens een kijkje in de agenda voor de komende weken. Je vindt de agenda onderaan deze nieuwsbrief.


Geniet van het voorjaarszonnetje!

Warme groet,

Saskia Juijn
Coördinator Bewust Achterhoek