December: De tijd voor koekjes bakken, bezinning en het herontdekken van mindful opvoeden

het is een mooie maand, december. Gewoon, vanwege het kerstfeest en het gevoel van saamhorigheid dat daarbij hoort. En zelf vind ik het ook altijd fijn om in deze maand dingen af te ronden, wetend dat er een nieuw jaar met nieuwe kansen klaar ligt.

Dat afronden gaat soms gepaard met wat stress. Zeker als je in een dolle bui hebt geopperd wel even 200 koekjes te willen bakken voor het kerstfeest op school. Maar ook dat is gelukt, en ze zijn heel lekker!

Maar heerlijk toch ook, nog even dit doen, en dat regelen, om straks een paar weken, in een rustiger tempo te kunnen leven? Met tijd voor lekker lezen en ontspannen in mijn geval. En voor bezinning op het afgelopen jaar. Waar ben ik mee bezig en wil ik dat ook zo in 2015?

En jij, neem jij ook even afstand van de dagelijkse dingen? Ik hoop dat je die mogelijkheid hebt. Geniet ervan!

Mindful opvoeden, trend of instinct?

Over bezinning gesproken. Ursula Beekman, coach voor kinderen en jongvolwassenen, vertelt deze maand over haar cursus 'Mindful opvoeden'. Want in een druk gezin met school en werk en allerlei activiteiten raken ouder en kind vaak overprikkeld en vermoeid. En dan kan het contact tussen ouder en kind wat moeizamer gaan.

Misschien heb je de komende weken ook wat meer ruimte om stil te staan bij hoe jij je kinderen opvoedt. Lees dan in ieder geval meer over mindful opvoeden. En misschien is Ursula's workshop iets voor jou?

Niet alleen kinderen ontwikkelen zich, ouders ook!

Ook op de weblog deze maand: een interessant artikel over welke rol het ouderschap speelt in je biografie. Hoe helpt het ouderschap je om jouw eigen weg te gaan? Wat ontwikkel je in je moeder- of vaderschap en welk verband is er met jouw ‘taak’ in het leven? Wat leert je kind je?

In dit artikel lees je ook over de ervaringen van Lieke Deelstra, zelf moeder van een zoon en daarnaast biografe. Lieke kan je helpen bij het vinden van het juiste spoor en jouw roeping. In januari verzorgt Lieke ook een workshop voor de ondernemers van Bewust Achterhoek. Lees daarom het artikel en maak alvast kennis met Lieke.

Ondernemerscafe vrijdag 16 januari 2015 met mini-workshop 'Sprekend jezelf'

Ben jij een bewuste ondernemer, werkzaam op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, welzijn of duurzaamheid? En wil je in 2015 graag aandacht besteden aan het verder ontwikkelen van je bedrijf of praktijk?

Kom naar het ondernemerscafé van Bewust Achterhoek op 16 januari 2015! Deze keer met een mini-workshop door Lieke Deelstra over authentiek ondernemen. Lees meer over de bijeenkomst in de agenda.

Vind jij onze Facebook pagina ook zo leuk?

Bewust Achterhoek heeft ook een Facebook pagina en al 300 mensen hebben deze inmiddels gevonden en geliked. Regelmatig worden er interessante berichten gedeeld, dus neem eens een kijkje. En vind je de pagina leuk, vindt 'm dan leuk! Dankjewel!

Welkom bij Bewust Achterhoek...

Ook deze maand mogen we weer nieuwe leden bij Bewust Achterhoek verwelkomen. Inmiddels zijn 50 aanbieders op het vlak van bewustwording, gezondheid, welzijn en duurzaamheid aangesloten. Een overzicht van alle aanbieders vind je op de website.

Allereerst van harte welkom aan Anita van Abeelen uit Aalten met haar massage praktijk 'Heel Je Zijn'. Anita geeft integratieve massages en diepte massages. Zij brengt daarmee totale ontspanning en harmonie tussen lichaam, ziel en geest en kan klachten verhelpen.

Ellen de Jong-Boers uit Warnsveld heeft een praktijk voor natuurgeneeskunde. Zij werkt heel haar hart en ziel aan het proces van beter worden, een zoektocht naar een gezonder en gelukkiger leven.

Anoushka Ebbinge-van Rappart heeft zoch aangesloten met haar Praktijk 'De cirkel rond'. Anousha geeft Ayurvedische Massage en is daarnaast ook Natuurgeneeskundig Therapeut. 

Ook Denise Hillige en Paul Becker uit Vorden zijn nu lid van Bewust Achterhoek. Zijn wonen op boerderij Helderboom. Denise en Paul verhuren twee vakantiehuizen en hebben ook een Theehuis. 

Meta Dame woont en werkt in Halle en is psychosociaal therapeut en coach vanuit haar centrum voor KAT, dat ze ook verhuurt. Haar specialisatie is hoogsensitiviteit.

Lia Ouendag houdt zich bezig met astrologie en healing en werkt in Toldijk of via Skype. Volgens Lia biedt de astrologie een prachtig instrument om een groot en compleet overzicht te krijgen van jouw ontwikkelingsweg en actuele Aardse programma.

Adelaine Legters uit Doetinchem heeft zich aangesloten met haar praktijk Adahlayn. Adelaine begeleidt kinderen, jongeren en volwassenen bij het herstellen en het versterken van hun fysieke, emotionele en psychische welzijn.

En de 50ste aanbieder die zich in 2014 inschreef bij Bewust Achterhoek is Gerdy van der Graaf uit Keijenborg. Gerdy is singer/songwriter en haar passie is het zingen voor mensen die met bewustwording bezig zijn. Die de reis naar binnen zijn begonnen.

Namens de 50 leden van Bewust Achterhoek wens ik je fijne feestdagen en een heel gelukkig 2015!

Hartelijke groeten,

Saskia Juijn

PS: Check ook onze agenda, met weer veel mooie actviteiten voor de maand januari 2015!