Nieuwsbrief 2e helft juni

Bijna hoogzomer!

Sommige mensen gaan ervan uit dat 21 juni niet het begin, maar het hoogtepunt van de zomer is. Daar is veel, zo niet alles, voor te zeggen. Op 21 juni bereikt de zon het punt boven de noorderkeerkring. Onze langste nacht. Daarna gaat hij weer terug naar de evenaar om vervolgens af te zakken naar de zuiderkeerkring. Het is dus heel logisch om te zeggen dat op 21 juni de zomer op haar hoogtepunt is, en dat ze al 6 weken daarvoor begonnen is. In de Scandinavische landen wordt dan ook Midzomer gevierd. Wij vieren het begin van de zomer.

Hoe dan ook, begin juli is het nog steeds hartje zomer, en Bewust Achterhoek wil dat dan ook vieren met een ZOMERBORREL op 3 juli in de tuin bij Tineke. Opgave is zeer gewenst, i.v.m. de ‘aangeklede borrel’ die we erbij doen. Kijk in de agenda! https://www.bewustachterhoek.nl/agenda Iedereen die Bewust Achterhoek een warm hart toedraagt, een keer wil komen kijken wat voor club we nou zijn of van plan is om zich aan te sluiten is van harte welkom! 

Zichtbaar worden en blijven op Facebook:

Ook een activiteit van Bewust Achterhoek en een grote aanrader is ZICHTBAAR WORDEN ÉN BLIJVEN OP FACEBOOK op 23 juni. Voor de tweede keer geeft Danie van Stijn haar workshop via een zoom-presentatie over hoe je inzicht kunt krijgen in de algoritmes en het gebruik van Facebook. De eerste keer deden wij mee en het heeft ons een ongelofelijk push gegeven om méér met Facebook te doen. Toegegeven, Athilde iets meer dan Tineke, maar toch….

Verder is het natuurlijk ook zomer in de Kruudhof, de kruidentuin van Thea van Hoof (Betula Kruiden) in Halle. Zij verzorgt doe-lessen in haar tuin in blokken van 2. Wij hebben nog nooit een workshop bij haar gedaan, maar kennen wel de prachtige tuin. En Thea is een boeiend vertelster die zóveel weet van haar kruiden. Het is beslist een aanrader om haar eens op te gaan zoeken, al dan niet om mee te doen met een workshop! Wie weet fiets je er een keer lekker langs in deze zomer waarin veel mensen eens een keer Nederland ‘aandoen’. Kun je meteen ook groenten meenemen uit de tuin er omheen.

Ook Marianne van der Meer (ContextueelWerk) is in juni actief met haar workshops gebaseerd op The Work van Byron Katie. Als je dit werk echt tot je neemt is dat de basis voor echte verandering in je leven. Je leert door een andere bril naar het leven te kijken en naar wat ‘jou allemaal aangedaan’ is. 

Lieke Deelstra gaat “gewoon” schrijvend de zomer in en neemt mensen mee in haar workshops autobiografisch schrijven. Heb je altijd al willen schrijven over je leven, maar heb je daar een richtlijn voor nodig geef je dan op voor één van de prachtige workshops.

Begin juli is er bij Karlista Fontijn in Toldijk een cursus voor vrouwen om de vrouwelijke kracht te reactiveren via healing en blessing. Een prachtige inwijding.

We wensen iedereen een hele fijne zomer toe, al dan niet op vakantie in binnen- of buitenland! Wellicht heb je tijd voor een heleboel leuke workshops. We zien je graag.

Liefs Tineke

Agenda voor de komende weken: