April: doet wat hij wil?

MEI: de maand van de nesten, eieren, jonge vogels!

Nieuw leven! Ook voor jou? Een nieuwe start, een opleving van energie om leuke dingen te doen? 

Nieuws van het Bewust Achterhoek team is dat wij begonnen zijn met het bezoeken van alle aangesloten leden. Dat blijkt voor alle partijen een leuk gebeuren te zijn. Wij krijgen meer feeling met de leden, en andersom worden er vaak weer dingen ontdekt m.b.t. het bedrijf of de praktijk. We gaan gestaag door!

Op 7 april was er een "Heppie een beter idee?"-sessie. Liselot Wessel presenteerde haar bedrijf Springboon en vertelde ons waar ze tegenaan liep. Ze stelde ons daarbij twee vragen. Tijdens een soort 'roddeluurtje' hebben de aanwezigen vervolgens over haar gesproken, waarbij zij zelf onzichtbaar op de achtergrond alles kon horen en opschrijven. Met een schat aan ideeën is zij weer naar huis gegaan. En ondertussen waren er ook 3 nieuwe belangstellenden, waarvan zich er eentje al aangemeld heeft als lid. 

De volgende "Heppie-sessie" is op 8 juni. Deze keer op verzoek eens op een avond, van 19.30 - 21.30 uur. Bij HIER Achterhoek in Zelhem. Wie o wie vindt het leuk, leerzaam, spannend om zijn of haar bedrijf te presenteren en daarbij een vraag te stellen aan de aanwezigen? Je kunt je opgeven via de mail naar tineke@bewustachterhoek.nl

We gaan in mei voor een gezellige netwerkbijeenkomst naar de kruidentuin van Thea van Hoof in Halle. De datum is dinsdag 17 mei, de tijd van 10.00-12.00 uur. Uiteraard gaan we daarbij de tuin bezichtigen en gaat Thea iets vertellen over haar kruiden. Ook in mei valt er weer veel te ontdekken over geneeskrachtige eigenschappen van planten die nu bloeien. Na de rondleiding is er zoals altijd weer ruimte voor 2 leden om zich met hun bedrijf te presenteren. Je kunt je daarvoor opgeven via de mail tineke@bewustachterhoek.nl

De column is deze keer van Ans Hoogland van InnerPulse, die vaak de agenda vult met mindfulness, lichaamsgerichte cursussen, yoga etc. 

Wil jij ook met een column in de nieuwsbrief staan? Mail dan een stukje naar tineke@bewustachterhoek.nl, dan bekijk ik of het geschikt is. Niet al te lang graag, en hou het onderwerp neutraal, waarmee ik bedoel dat het geen reclame voor je bedrijf mag zijn. Uiteraard komt jouw (bedrijfsnaam) er wel onder te staan. 

Ik wens iedereen verder een prachtige meimaand!

Hartegroet, Tineke.

 

MIDZOMERWANDELING - 18 JUNI

En dan nieuws over de Midzomerwandeling op 18 juni. We gaan wandelen in Ruurlo, en starten bij de CactusOase aan de Jongermanssteeg 6, 7261 KA Ruurlo. Zie de foto hierboven!

Er zijn twee routes uitgezet, een lange en een korte. De lange is ongeveer 11 kilometer, de korte is de helft hiervan. Iedereen krijgt een rugzakje mee met een lunchpakketje en iets lekkers. Uiteraard nadat we begonnen zijn met koffie/thee en zelfgebakken kruidkoek. Na afloop is er nog iets lekkers én je mag de cactussen bezichtigen! 

De wandeling is opengesteld voor iedereen! Dus neem je familie en vrienden mee, geef het door, deel het op de social media en zorg met z'n allen voor een grote opkomst. Vanwege de hoeveelheid rugzakjes die we klaar gaan maken willen we graag een indicatie van hoeveel wandelaars er ongeveer komen. Je kunt je opgeven via onze website

 

Nieuwe leden.

In april mochten we de volgende nieuwe leden verwelkomen:

Miriam Gartsen, met haar Praktijk de Handreiking.

Ronald Treijtel, oprichter van Inspiratie Ontbij Achterhoek. 

Ria Harkink, en haar gelijknamige coachingpraktijk.

 

 

Column van Ans Hoogland

Wat als elke dag een bonus is? (en dat is het...)

Wat als elke dag een kado is, een bonus?
Deze maand is het 10 jaar geleden dat ik mijn hond Joya van Schiphol ophaalde.
Bonustijd voor haar - gered uit de dodencel
En een bonus voor mij die ik vol heb omarmd.
Nu ze overleden is, koester ik zoveel warme herinneringen.

Wat als elke dag een bonus is?
Elke adem een geschenk?

Diep van binnen weet je dit.
Niet in je hoofd, maar in je hele wezen.
Deze adem, dit moment, nooit vanzelfsprekend.
Dat te beseffen raakt universele doodsangst, en daarom rennen we vaak maar door of verschuilen we ons in ons hoofd met argumenten en excuses.

Wat als elke dag een bonus is?
Wat maakt dat het leven rijker, omdat dit moment álles is.
Elke dag leven met een vakantiebril juist ook in het alledaagse, zodat je ogen weer open gaan voor het bijzondere.

Pluk elke dag, koester elk moment.

Zonnige lentegroet,
Ans

www.innerpulse.nl

Bewust Aanbod

Agenda Bewust Achterhoek