SEPTEMBER: frisse ochtenden, mooie zonsondergangen, oogsten, en een nieuw seizoen!

SEPTEMBER: frisse ochtenden, mooie zonsondergangen, oogsten, en een nieuw seizoen!

Een foto is nooit zo mooi als de werkelijkheid, maar ik wilde jullie toch even deelgenoot maken van de prachtige avondlucht van 30 augustus in het nog steeds zonovergoten Gelselaar, de plek waar ik momenteel voor een paar maanden vertoef. De foto is van Zwaan Smale, Bewust Achterhoek-aanbieder en mjin tijdelijke buurvrouw. Om eerlijk te zijn vind ik de Achterhoek hier zo ongeveer op zijn mooist, dus ik zou hier wel willen blijven. Wie weet....

Voor de meesten onder ons zit de vakantie er weer op. Ik hoop dat iedereen veilig en gezond thuis is gekomen. Ikzelf ben niet helemaal ongeschonden uit Zwitserland gekomen, want ik zit al 4 weken thuis met een gescheurde enkelband. Even pas op de plaats maken dus. Het heeft altijd iets te zeggen. Het heeft wel gevolgen voor mijn Facebookrubriek "Tineke wandelt". Die krijgt binnenkort als titel: "Tineke fietst (tijdelijk)". Voor de lezers onder jullie die die rubriek volgen: we denken er over om deze rubriek op een gegeven moment door te geven aan iemand anders. Ben je aanbieder van Bewust Achterhoek en schrijf je veel, denk er dan eens over na of je een serie korte stukjes hebt die je zou willen delen. De rubriek kan dan bijvoorbeeld gaan heten: "(,,,Naam...) peinst" of "Weetjes van (...Naam...)". Laat het ons weten via info@bewustachterhoek.nl

Zoals de titel van deze nieuwsbrief al aangeeft: we starten weer een nieuw seizoen. Wij, het kernteam en ik, hebben er veel zin in en hebben mooie activiteiten georganiseerd. We hopen velen van jullie te mogen begroeten, zodat we echt een levend(ig) netwerk zijn. Op de agenda-pagina van onze website zie je alle activiteiten al staan tot en met januari. Pak dus je agenda en zet het er alvast in. Je herkent de activiteiten van Bewust Achterhoek aan het gele sjabloon, zoals dat hieronder nog een keer in de nieuwsbrief is toegevoegd.

De column is deze keer van mijzelf, omdat ik geen teksten van onze leden meer op voorraad had. Daarom nu ook weer een oproep aan onze aanbieders of lezers: wil je iets kwijt wat je bezig houdt, iets wat je wilt delen of iets waar anderen blij van kunnen worden, schrijf er een kort stukje over (niet meer dan 180 woorden), stuur het naar mij op en ik bekijk of het geplaatst gaat worden. Het is de bedoeling dat de website aangevuld gaat worden met een blogpagina, waar alle teksten op komen. Daar kunnen dan ook langere artikelen geplaatst worden. 

Rest mij nog om iedereen een heel mooi nieuw seizoen te wensen!

Met liefdevolle groet,

Tineke.

Start nieuw seizoen: 7 september!

Ons eerste netwerkcafé bij De Klevenhorst in Hummelo is op 7 september, van 10.00-12.00 uur. 

Op 15 september geeft Linda Brink een lezing over het gebruik van Facebook. Linda is lid van onze netwerkclub en kent de doelgroep. Deze lezing is bij Hier Achterhoek in Zelhem.

En dan is er nog een Heppie-sessie met op de stoel Karin Gescher van Manasha. Dit vindt plaats op 23 september. Het is voor alle deelnemers zinvol, dus niet alleen voor de vraagsteller.

Voor alle bijeenkomsten geldt dat je je op kunt geven via onze agenda.

Nieuw lid: welkom!

We verwelkomen weer een paar nieuwe leden. Van 3 nieuwe leden is het profiel nog niet ingevuld, waardoor zij nu nog niet als nieuw lid verwelkomd kunnen worden. Dit wordt vast de komende maand goed gemaakt. En één nieuw lid (Miranda Meijer) was al lid, maar heeft er een tweede bedrijf aan toegevoegd. Ook dat wordt hieronder gepresenteerd.

Column van Tineke Veenstra

BESTEMMING

Wat is jouw bestemming? Geloof je dat je een levensopdracht hebt? Zo ja, waarvoor ben jij dan geboren? En is het leven dat jij leidt in overeenstemming met die opdracht?

Zo ja, dan ben je een gelukkig mens. Ikzelf ben er lang naar op zoek geweest, en had het gevoel dat ik niet mijn volledige potentie leefde. Ik wist ook, dat het mogelijk was om die potentie wél te leven, om in direct contact te komen met wie ik werkelijk ben.

Dat is geen knop, die je om kunt zetten. Het is een proces, waar je nooit klaar mee bent. Maar als je eenmaal een stap op het pad gezet hebt, dan wil je alleen maar verder.

Søren Kierkegaard zei : “Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd”.

Kom je dus steeds weer terug op het oude, vertrouwde pad, dan wordt het tijd om te leren het leven achterwaarts te begrijpen. Met welke oude overtuigingen worstel je? En hoe kun je die gaan omzetten, zodat je dat wél kunt doen?

Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs voor een goed gesprek.

Tineke Veenstra - www.kernkracht10.nl

 

Bewust Aanbod

Agenda Bewust Achterhoek