Bewust Achterhoek » Nieuwsbrief » Bewust Achterhoek is ter overname - Win een alpaca onderonsje - Mooie Deals - Agenda

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Letterlijk. Vorige week vrijdag fietste ik naar huis en schrok ik van een fietser die door de bocht kwam, aan mijn kant van de weg. Dat was het laatste wat ik me herinner. Daarna herinner ik me weer het moment waarop ik met een mevrouw stond te praten die zei: 'Ah, het komt langzaam weer terug'. En: 'Je was zeker een minuut buiten bewustzijn'.

Ik weet nog dat ik het zo onwerkelijk vond dat een situatie zo snel kan veranderen. Het ene moment fietste ik vrolijk naar huis na een leuke ontmoeting. En het andere moment was ik op weg naar het ziekenhuis.

In de afgelopen dagen, waarin de rechterkant van mijn gezicht alle kleuren van de regenboog aannam, realiseerde ik me hoe kwetsbaar je eigenlijk bent. En dat ik zoveel mazzel heb gehad omdat ik niets heb gebroken.

Èn ik voelde me dankbaar met zoveel fijne mensen om me heen. Want zonder veel moeite regelde ik een belschema en werd ik die eerste nacht om de paar uur gewekt. Waar zo'n ongeval al niet goed voor is.

Vreemd genoeg liet ik een paar dagen voor het ongeval mijn laptop vallen en lijkt het of die nu ook een hersenschudding heeft. De cursor leidt zijn eigen leven.

Dus mijn spirituele kant vraagt zich wel af wat dit allemaal te betekenen heeft. Wat is de boodschap? Heeft mijn besluit waarover ik vertel in deze nieuwsbrief er mee te maken?

Ik zie het nog niet. En houd me daarom vooral bezig met wat goed is voor mijn herstel. Veel slapen. En niet te veel met de computer bezig zijn, bijvoorbeeld.

Daarom is deze nieuwsbrief wat later dan gebruikelijk. Ik wens je veel leesplezier!

In deze nieuwsbrief:

  • Drie mooie Bewust Achterhoek Deals
  • Wat is er nou zo moeilijk aan studeren?
  • Hoe praat jij tegen jezelf?
  • Bewust Achterhoek is ter overname!
  • Win gratis deelname aan Alpaca Onderonsje op 27 oktober
  • Agenda voor oktober en november

Bewust Deals: Aanbiedingen voor bewust, gezond & duurzaam leven

Bewust Deals zijn aanbiedingen van aangesloten professionals die slechts gedurende een aantal weken geldig zijn. 

Er lopen momenteel drie heel verschillende aanbiedingen dus er is ongetwijfeld iets voor je bij!

Er zijn geen bewust deals beschikbaar

Wat is er nou zo moeilijk aan studeren?

Gedurende je hele leven leer je. En voor een groot deel gaat dat vanzelf. Maar als je gaat studeren of een opleiding gaat doen, dan valt dat leren nog wel eens tegen. Will Brugman heeft een les van 3 uur ontwikkeld waarin je leert studeren. 

Lees hier het artikel dat Will Brugman schreef over leren en studeren.

Hoe praat jij tegen jezelf?

Iedereen praat tegen zichzelf, hoort in zichzelf een stem die je op een bepaalde manier toespreekt. Dit kan een positieve stem zijn, maar ook een stem die je constant bekritiseert.

Simone Wopereis legt uit in dit artikel wat het effect van deze stemmen is.

Bewust Achterhoek is ter overname!

Ja, je leest het goed. Bewust Achterhoek is ter overname. Per 1 januari 2020 neem ik afscheid als coördinator van Bewust Achterhoek.

Ruim zes jaar lang heb ik met hart en ziel gebouwd aan het opzetten van een platform en netwerk voor bewust, gezond en duurzaam leven in de Achterhoek.

Mijn wens is om vanaf januari 2020 weer aan de slag te gaan als project leider of (interim) manager binnen een organisatie of in het bedrijfsleven. En daarom zoek ik een enthousiaste ondernemer die Bewust Achterhoek wil overnemen en het netwerk en platform naar een hoger plan wil brengen. Er zit immers zoveel potentie in, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er is ongetwijfeld iemand die dit ziet als een hele mooie kans!

Lees hier meer over de overname van Bewust Achterhoek.

Win gratis deelname aan Alpaca Onderonsje op 27 oktober

Het Land van Kempers in Geesteren biedt met een originele Mongoolse yurt een fijne omgeving in het groen om te overnachten, te vergaderen of workshops te houden.

Op het Land van Kempers wonen ook vijf alpaca’s. Tijdens een Alpaca Onderonsje kom je op een interactieve manier een boel te weten over deze bijzondere dieren. Uiteraard is er ook gelegenheid om een stukje met ze te lopen en ze een voertje te geven.

Lezers van de nieuwsbrief kunnen nu kans maken op een gratis Alpaca Onderonsje op zondag 27 oktober aanstaande voor 2 personen ter waarde van € 25. Het onderonsje is tussen 14 en 15.15 uur in Geesteren. 

Wil je kans maken op het gratis Alpaca Onderonsje? Stuur een mail naar info@bewustachterhoek.nl met als onderwerp 'Alpaca' en in het berichtveld je naam en adres gegevens. Reageren kan tot 22 oktober, dan wordt er onder de inzendingen geloot. Je ontvangt een mail als je hebt gewonnen.

Meer informatie over de alpaca onderonsjes en andere activiteiten op Het Land van Kempers kun je hier vinden.

In deze nieuwsbrief vind je - onderaan - ook nog de agenda voor de komende twee maanden bomvol leuke en inspirerende activiteiten. Wellicht zit er iets voor je bij?

Je vindt de actuele agenda altijd op onze website.

Dankjewel voor je belangstelling en graag tot over twee weken!

Warme groet,

Saskia Juijn
​Coördinator Bewust Achterhoek


Vind je deze nieuwsbrief leuk om te lezen? Stuur 'm door!
En heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? En je vind 'm leuk? Schrijf je hier in en ontvang 'm voortaan ook!
Wil je de nieuwsbrief liever niet meer ontvangen schrijf je dan uit via de link onderaan.

Agenda overzicht oktober en november 2019

Julia van Ditshuizen Lochem

Workshop 'Ondernemen met aandacht en focus'
DI 26 nov | 09.30-12.30

Lochem | Julia van Ditshuizen
Hoe houd jij alle ballen in de lucht als ondernemer? Hoe zorg je voor een betere balans tussen werk en privé? In deze workshop krijgen deelnemers handvatten voor de organisatorische kant van het ondernemerschap. En dat levert tijd èn energie op!
Lees verder →

Karlista Fontijn Toldijk op dinsdagavond of Wageningen op zondag overdag

Mediumschap en Trance Healing Deel 1 Basis®
ZO 01 dec | 19.00-22.

Toldijk op dinsdagavond of Wageningen op zondag overdag | Karlista Fontijn
Met deze prachtige opleiding leer je om contact te maken met spirit en om de boodschappen helder te kunnen overbrengen naar praktische inzichten. We maken o.a. een combinatie van zowel reading als healing maar er is nog veel meer.........
Lees verder →

Eric van Grootel, Blackbear Zutphen

Tao Vocaal, mantra, zang en klankstudie met Eric van Grootel
DI 03 dec | 19.30-21.30

Zutphen | Eric van Grootel, Blackbear
Tao Vocaal: mantra, zang en klankstudie. Het gebarenspel van taalklanken en samenklank; creatieve meditatie en stemoefening; melodieën, mantra’s en soundscapes uit sjamanistische, Boeddhistische, Christelijke tradities en de antroposofie.
Lees verder →

Ans Hoogland Zutphen

Dru Yoga mantra-avond: elke 1e vrijdag van de maand
VR 06 dec | 20.00-21.30

Zutphen | Ans Hoogland
Een heerlijke avond om te landen in je lijf en je hart, te genieten van klank en stilte, te voelen dat je leeft en verbonden bent. Je hoeft niet te kunnen zingen om mee te doen! Tijdig aanmelden is aanbevolen.
Lees verder →

Linda Brink Winterswijk

HSP kom in je kracht training
VR 06 dec | 00.00-00.00

Winterswijk | Linda Brink
Wil je relaxt de feestdagen door, zonder overprikkeld te worden van alle imput van je omgeving of werk?. Doe dan nu nog mee met deze online training incl. twee coachingsgesprekken en ga relaxt de feestdagen in.
Lees verder →

Linda Brink Winterswijk

Zen in December
MA 09 dec | 20.00-21.30

Winterswijk | Linda Brink
Een cadeautje voor jezelfMet de Sinterklaasgekte en de drukte rondom kerst, kun je je gestrest of onrustig voelen. Wanneer je contact maakt met je hart, begint bezinning als vanzelf.
Lees verder →

Karlista Fontijn Toldijk (bij Zutphen & Doetinchem)

Licht Cirkel
MA 09 dec | 19.30-22.00

Toldijk (bij Zutphen & Doetinchem) | Karlista Fontijn
Vind je het ook leuk met spiritualiteit bezig te zijn, samen met gelijkgestemden? En je spirituele gaven te ontwikkelen? Kom meedoen. We gaan iedere avond weer nieuwe dingen beleven en het is ook fijn ervaringen met gelijkgestemden uit te wisselen.
Lees verder →

Athilde Whyte Apeldoorn

FLOW's reset Yourself
DO 12 dec | 10.00-16.00

Apeldoorn | Athilde Whyte
Na deze intensieve dag is jouw leven blijvend verandert. Jij weer weer wie je bent en waarom je hier bent. Wat jij ‘te doen’ hebt. Je bent weer terug op je pad en de route naar je hart. Nog 4 plaatsen beschikbaar
Lees verder →

Saskia Juijn omgeving Winterswijk

Geef een cadeautje! - Besloten netwerkbijeenkomst in decembersfeer
VR 13 dec | 10.00-12.30

omgeving Winterswijk | Saskia Juijn
We sluiten het ondernemersjaar 2019 af met een gezellige cadeautjes-ochtend voor aangesloten aanbieders only. Kom naar Winterswijk om te delen, te ontvangen en te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee met lekkernijen. Doe mee!
Lees verder →

Karlista Fontijn Toldijk

Trance Mediumschap Deel 1 (3 dagen)
ZA 21 dec | 10.00-17.00

Toldijk | Karlista Fontijn
Je leert o.a. verschillende trance staten herkennen, een consult te geven vanuit Spirit en trance healing te geven. De opleiding is zowel voor mensen met enige ervaring als voor gevorderden in het werken met energie.
Lees verder →

Judith Kars Zutphen

Anders omgaan met stress (mindfulness)
DO 09 jan | 19.00-21.30

Zutphen | Judith Kars
Een cursus mindfulness inclusief stiltedag. In een kleine groep van maximaal acht deelnemers leer je jezelf kennen. Je oefent samen. Al doende ontdek je jouw manier om ruimte te scheppen in je hoofd en je hart.
Lees verder →

Karin Meerman Doetinchem

Leesclub Boeken voor geluk | Leven met de wind mee van Jelle Hermus
WO 15 jan | 10.00-11.30

Doetinchem | Karin Meerman
De leesclub Boeken voor geluk is voor vrouwen zoals jij. Samen inspirerende boeken lezen, maar ook je eigen leven ernaast houden. Wat raakt je en welke vertaalslag wil je maken? Een moment voor jezelf, een ochtend die je inspireert.
Lees verder →

Anita Eeltink Aalten

Grip op je eetgedrag (info avond)
DO 16 jan | 20.00-21.30

Aalten | Anita Eeltink
Verantwoord eten zonder te lijnen? Dat lukt met Grip op je eetgedrag. Bezoek de informatie avond over dit unieke begeleidingsprogramma. Gratis en vrijblijvend!
Lees verder →

Karin Meerman Doetinchem

Leesclub Boeken voor geluk | Think and Grow Rich van Michael Pilarczyk
DO 16 jan | 20.00-21.30

Doetinchem | Karin Meerman
De leesclub Boeken voor geluk is voor vrouwen zoals jij. Samen inspirerende boeken lezen, maar ook je eigen leven ernaast houden. Wat raakt je en welke vertaalslag wil je maken? Een moment voor jezelf, een avond die je inspireert.
Lees verder →

Ineke Heitink Nu ook in Duiven bij Ruben Robijn.

De Akasha Kronieken leren lezen: Een weldaad voor je ziel.
VR 17 jan | 10.00-16.00

Nu ook in Duiven bij Ruben Robijn. | Ineke Heitink
De Akasha Kronieken leren lezen Voor jezelf en op professioneel basisDeze 3 dagen geven je een stevige basis om zelfstandig te kunnen werken in de Akasha Kronieken.
Lees verder →

Guy Andreoli Doesburg

Cursus Waarachtige relaties
ZA 18 jan | 10.00-16.00

Doesburg | Guy Andreoli
Deze meerdaagse cursus gaat over hoe je je relatie met een aantal eenvoudige innerlijke aanpassingen zuiverder kunt maken en daardoor meer kunt laten stromen, harmonieuzer, liefdevoller, vrediger, rustiger, en steviger kunt maken.
Lees verder →

Ans Hoogland Zutphen

OPEN les Jaartraining Leven in je Lijf - lichaamsgericht & mindful: uit je hoofd, in je hart!
ZA 18 jan | 09.45-12.30

Zutphen | Ans Hoogland
Land uit je hoofd in je lijf. Laat belemmerende patronen los en volg je hart, met zelfvertrouwen, plezier en ontspanning. Een training waar je echt wat aan hebt!
Lees verder →

Ineke Heitink Didam

Intuïtie en Mediumschap
ZO 19 jan | 10.00-16.00

Didam | Ineke Heitink
Intuïtie en het mediumschap ook in Duiven bij Ruben Robijn. Kijk even in de agenda voor de dataWat is nu het verschil? Is er wel verschil? Ieder mens heeft intuïtieve gevoelens, alleen heeft de een deze meer ontwikkeld dan de ander.
Lees verder →

Bewust Achterhoek
​info@bewustachterhoek.nl
www.bewustachterhoek.nl

Facebook Bewust Achterhoek