Is leven een kunst? En kun je die leren?

Naast mijn bed ligt het 'Boek van Levenskunst' van Anselm Grün. Iedere avond lees ik een bladzijde ter overdenking. Het zijn vaak mooie lessen.

Anselm Grün is benedictijner monnik en put zijn levenslessen uit de oude spirituele traditie waarin hij als kloosterling staat. Hij stelt dat het van onszelf afhangt of we werkelijk gelukkig worden. En dat leven een kunst is die je kunt leren.

Grün heeft ontdekt dat druk en dwang niets opleveren. Wie zichzelf en het leven overvraagt, staat zichzelf in de weg. Maar wie goed met zichzelf omgaat, is al op de goede weg.

Ik heb de afgelopen weken ook weer ervaren dat te veel willen niet werkt. Juist als ik mijn tempo verlaag ontstaan er nieuwe ideeën en voel ik me energieker. Jammer wel dat ik toch steeds weer te veel wil en een lange to-do lijst maak. Dus deze les heb ik nog niet helemaal onder de knie.

Over levenskunst gesproken...

Op 24 en 25 mei vindt de Levenskunstbeurs plaats in Toldijk. Deze beurs wordt al jaren georganiseerd in Doorn, en trekt veel bezoekers, maar komt nu het land in. Ook naar de Achterhoek.

En het leuke is: Bewust Achterhoek is er bij!

Vier leden uit het netwerk van Bewust Achterhoek presenteren hun aanbod op de Levenskunstbeurs en bieden je een mooie ervaring. Ik ben blij dat we als netwerk nu een volgende stap nemen en meer naar buiten treden.

Daarom in de nieuwsbrief van deze maand extra aandacht voor deze mooie beurs. Zet de datum alvast in je agenda en kom genieten van al het mooie dat het leven biedt! 

En natuurlijk staat de agenda ook weer vol met andere leuke workshops en activiteiten.

Ik ontmoet je graag in Toldijk of anders volgende maand weer op deze plek.

Hartelijke groeten!

Saskia Juijn
Initiator Bewust Achterhoek
https://www.bewustachterhoek.nl


Levenskunstbeurs in Toldijk op 24 en 25 mei 2014

Op 24 en 25 mei wordt op Boerderij de Vrije Geest in Toldijk de Levenskunstbeurs georganiseerd.

Het aanbod op de beurs is veelzijdig. Er is van alles te doen.

Behalve de standhouders die diensten of producten en mini-behandelingen aanbieden zijn er ook workshops, een kinderprogramma, concerten en lekkere hapjes.

Geert Kimpen, schrijver van prachtige boeken, geeft zaterdagmiddag een lezing over zijn nieuwste boek: De Prins van Filettino.

Namens Bewust Achterhoek zijn Karina Stelloo, Marjo Vliegen, Maaike Boschloo en Saskia Juijn aanwezig. Bovendien geeft Marjo op zondag ook een workshop. 

Kampeerboerderij De Baankreis - Maaike Boschloo

Op zaterdag 24 mei kan Maaike Boschloo je alles vertellen over Kampeerboerderij De Baankreis in Almen.

Over groene vakanties met iets extra's….. Mee-eten met de boerenfamilie, een workshop zuurdesembrood bakken, meehelpen op het land of gewoon heerlijk genieten van het gesjirp van de krekels bij een kampvuurtje met een heerlijk glaasje biologische wijn uit eigen kampwinkel!

En Maaike neemt producten mee, vers van het land!

Leef en onderneem vanuit je hart! - Saskia Juijn

Ook aanwezig op zaterdag is Saskia Juijn. Saskia helpt in het dagelijks leven ondernemers en ondernemende mensen te leven en werken met plezier èn resultaat.

Op de levenskunstbeurs kun je in een speed coaching sessie in 15 minuten ontdekken welke stap jij kunt nemen op weg naar je droom. 

Kom ervaren dat je, door je eigen koers te varen en aandacht te geven aan waar jij blij van wordt, je in beweging kunt komen en je dromen waar kunt maken.

Close2Nature - Karina Stelloo

Op zondag 25 mei geeft Karina Stelloo uitleg over het werken met encaustic art.

Ze biedt kennismakingsconsulten aan de hand van een wastekening aan, geeft informatie over de Basistraining 'Coachen met Encaustic’ en over de cursus 'In 4 stappen je Lifedesign met Encaustic'.

Maak kennis met Karina en hoor welke boodschap er voor jou te vinden is in de wastekening!

Innermotion - Marjo Vliegen

Marjo Vliegen geeft op zondag 25 mei om 13 uur de workshop 'Ervaar de transformerende werking van de adem'. 

In 50 minuten neemt Marjo Vliegen deelnemers mee in een intensieve ademhaling. Ademen is leven. Veel ademen is het leven intens ervaren. Weinig ademen maakt de beleving van het leven vlak en grijs. Ademen is voelen. Weinig ademen is ook weinig voelen. We reageren via onze ademhaling op alle situaties in ons leven. Is het spannend of angstig dan halen we weinig adem. Zijn we blij en veilig dan halen we veel adem.

Marjo geeft uitleg over de werking van de adem en geeft bovendien een ademervaring mee.

Marjo is ook aanwezig aan de kraam van Bewust Achterhoek waar ze mini workshopjes geeft in bio-energetiche oefeningen die de ademhaling verdiepen.

Meer informatie over de Levenskunstbeurs en de deelnemers vind je in de flyer die is bijgevoegd en via www.levenskunstbeurs.nl