Creëer jij vanuit vreugde of groei je door pijn?

Vandaag vier ik mijn verjaardag met een rommeldagje. Ik houd van rommelen. Beetje werken (deze nieuwsbrief klaarzetten bijvoorbeeld), beetje opruimen na alle verjaardagsfeestjes, wasje draaien en lekker koffie drinken, met natuurlijk een taartje erbij ;-)

En ik bezin me ook op het komende levensjaar. Want tijdens het rommelen kunnen je gedachten zo lekker afdwalen en komt er meer ruimte voor ingevingen. Wat wil ik graag doen? Waar heb ik behoefte aan? Wat ga ik creëren?

Het woord creëren komt in mij op omdat Karina Stelloo, één van de aanbieders, een leuke workshop aanbiedt over creëren, in samenwerking met Elvira van Rijn. Ze vertelt in deze nieuwsbrief over het ontstaan ervan. Ik begrijp dat de workshop al aardig vol loopt, dus ben je geïnteresseerd, wees snel, dan kun je nog meedoen.

Kun je niet op 28 november? Denk dan eens na over hoe jij dingen voor jezelf creëert. Doe jij dat door te focussen op dat wat je blij maakt? Of groei jij door het doorleven van moeilijke momenten, zoals Karina schrijft. Interessant vraagstuk, nietwaar?

En dan iets anders. De aanbieders van Bewust Achterhoek komen regelmatig bij elkaar. Om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en vaak ook om iets te leren. Ook van elkaar. 

Zo gaf Noam Shalgi, haptonoom, vorige week een workshop voor ons netwerk. De workshop was boeiend en leuk en ik was bovendien verrast. Want de meeste aanbieders zijn al erg bekend met bewustwording, met voelen, en met luisteren naar wat hun lichaam ze heeft te vertellen.

En toch wist Noam ons allemaal, door middel van soms eenvoudige oefeningen, bewuster te maken van onze patronen en manieren. Het werd aldus een heel leuke en leerzame avond. 

Wil jij ook graag weten wat je gevoel je heeft te vertellen? En daardoor gemakkelijker door het leven bewegen? Kijk dan eens naar het profiel van Noam op de website. Wie weet kan hij je verder helpen.

En natuurlijk vind je in deze nieuwsbrief ook weer de agenda. Met daarin een hele leuke aanbieding van Sandra Fleming van PuurSan voor een stoelmassage. Dat loopt vast storm!

Veel plezier met lezen en creëren. Tot over een paar weken!

Hartelijke groeten,

Saskia Juijn
Initiator Bewust Achterhoek
https://www.bewustachterhoek.nl


Creëren vanuit vreugde - door Karina Stelloo

Als ik terug kijk dan doe ik het al mijn hele leven. Creëren vanuit vreugde. Niet op alle momenten ten volle en helemaal vanuit mijn hart, maar toch loopt het vreugdevolle als een rode draad er doorheen. Ik dacht in het verleden dat het doorleven van moeilijke momenten mijn groei bevorderde. Dat ik mijn leven ook echt kon sturen door een andere focus, dat had ik niet zozeer in de gaten. Hoe lastig sommige momenten ook waren, ik verstond de kunst om daar de inzichten uit te halen en te transformeren. Zo kon ik dan weer vrolijk aan iets nieuws beginnen.

Toen ik een half jaar geleden naar een informatieavond van Elvira van Rijn ging over het coachen met de Tzolkin was ik verbaasd over wat me die avond allemaal duidelijk werd. Ik kreeg mijn eigen creatieprofiel als kadootje en ook om die avond mee te werken. Mijn mond viel open wat ik daar las.

Dat wat ik altijd al deed zonder moeite, dat zag ik terug in de driehoek die op papier stond. Dat waar ik altijd een dubbel gevoel bij had ook. En de herkenning van mijn drijfveer vanuit vreugde was wel het toppunt. Ik ging helemaal vrolijk naar huis ook al snapte ik er niet echt heel veel van. Het herkennen van de woorden die erbij geschreven stonden was op dat moment genoeg. 

Zonder dat ik er veel kennis van had rekende ik tijdens coaching al vaak het zegel en de toon uit van een cliënt. Ik gebruikte ook nog andere technieken maar wat me opviel is dat die simpele berekening vaak klopte en zo had ik een mooi vertrekpunt. 

Een paar maanden na die avond met Elvira kwam ik haar weer tegen op de Levenskunstbeurs. Zij presenteerde haar nieuwe creatiekaarten en ik gaf korte consulten aan de hand van een wastekening. Ik maakte voor Elvira een tekening en dat deed ik aan de hand van haar net uitgekomen Maya creatiekaarten. We waren beide verbaasd hoe de kaarten de tekeningen versterkten en andersom. 

We hebben elkaar na die dag nog een aantal keren ontmoet. We wisten door het plezier dat ontstond tijdens het uitwisselen dat we hier iets mee wilden gaan doen. En zo is onze Mayawijsheid creatieworkshop ontstaan. 

Sinds ik zelf inzichten heb gekregen door het creatieprofiel gaat alles nog makkelijker. Ik weet zeker dat dit voor iedereen is weggelegd. Dat begint bij het aanvragen van een creatieprofiel. Dat geeft al veel helderheid. Als je het dan ook nog wilt beleven dan is onze workshop een echte aanrader. Je gaat dan aan de slag met je eigen profiel en als je naar huis gaat dan weet je weer wat je altijd al wist maar wat op je lag te wachten als een kadootje dat uitgepakt wil worden. 

Lees meer over de workshop via deze link.

Karina Stelloo - Close2Nature