Adem in, adem uit ...

Adem in, adem uit. De titel voor deze nieuwsbrief, naar aanleiding van het artikel van deze week, kwam zomaar bij me op. En als zoiets zo spontaan gebeurt, zoek ik meestal niet verder ;-)

Vervolgens bedacht ik me dat juist ik dat op dit moment erg nodig heb. Gewoon rustig inademen en weer uitademen. De verbouwing van ons nieuwe huis duurt al een aantal maanden. En al wordt het erg mooi, deze laatste weken zit er veel tegen. Juist op het moment dat ik, met de invallende herfst, niets liever wil dan lekker cocoonen in een opgeruimd huis. In plaats daarvan leef ik op een bouwplaats... Adem in, adem uit...

Misschien moet ik eens een afspraak maken met Sandra Visser? Zodat ik wat lichter in het leven kan staan? Deze week kun je kennismaken met haar. Sandra vertelt over ademwerk, haar grootste passie. Lees haar verhaal over hoe helend een ademwerksessie kan zijn. Maakt het je ook nieuwsgierig?

En natuurlijk vind je weer de agenda voor de komende weken in deze nieuwsbrief.

Ik wens je veel leesplezier! En heb je vragen of opmerkingen? Laat het weten! Alvast bedankt.

Hartelijke groeten,

Saskia Juijn
Initiator Bewust Achterhoek
https://www.bewustachterhoek.nl


Ademwerk, ook iets voor jou? - door Sandra Visser

Adem!
Adem is de verbindende factor met je levenskracht (Qi, Chi, Prana, Spirit, Ziel). De adem begeleidt je naar het openen van je hart. Als je aandacht geeft aan je ademhaling zal je meer bewustzijn creëren in jezelf. In je emoties, energiepatroon, je lichaam en wat zich daar heeft opgeslagen. Dus wil je graag lichter leven, meer vreugde ervaren, jezelf beter leren kennen, verlangens en innerlijke kracht voelen, het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren, oude pijn verwerken, de stem van je hart volgen? Dan is ademwerk iets voor jou!

Er is tegenwoordig veel aanbod in het ademen. Transformational Breathwork, Quantum Light Breath, Holotropic Ademwerk, Reichiaans Ademwerk. Eigenlijk wordt bij al deze vormen van ademen, de verbonden ademhaling, gebruikt. Deze ademhaling vindt zijn oorsprong in de Rebirthing en wordt veel gecombineerd met andere technieken (drukpunten, buikademhaling, focus op het hart, ademtuitjes). Natuurlijk kies je voor een techniek die je aanspreekt. Maar veel belangrijker is het dat er een goede match is met de begeleider.

Therapeut
Als PsychoDynamisch Therapeut heb ik vele technieken tot mijn beschikking zoals Hypnose, EMDR, NLP, Familie opstellingen, Voice Dialogue, Reïncarnatie- en Regressietherapie, Lichaamswerk en Ademwerk. Ik werk graag met wat zich in het hier en nu aandient en heb groot vertrouwen in het zelfhelend vermogen van de mens en de wijsheid van het lichaam. Niet eindeloos praten en analyseren, maar ervaren! 

Mijn grootste passie is ademwerk. Het past bij mij als persoon en mijn idee in hoe ik met de mensen wens te werken. Voor mij is begeleiden in ademwerk een heel zuivere manier om te werken. Het vraagt van mij om vanuit mijn hart aanwezig te zijn en mijn energie te delen met mijn cliënt tijdens het ademproces. Ik geloof dat in alle vormen van behandeling oprechte en liefdevolle aandacht de sleutel is naar transformatie en heling.

Helende sessie
Laatst had ik een sessie met een vrouw die meerdere traumatische ervaringen heeft gehad in haar leven. Daar had ze ook al veel mee gedaan. Verschillende vormen van therapie, meditatie, yoga. En ze had eigenlijk wel het idee dat ze alles had verwerkt. Ze wilde nu graag wat meer onthaasten, minder stress ervaren en haar lichamelijke klachten verminderen. We zijn gaan ademen.

Hierbij kwam ze tegen dat er toch nog een diepe oude pijn in haar lichaam lag opgeslagen. Ze vertelde dat ze 26 jaar geleden zwanger is geweest en dat ze in de 8ste maand ontdekte dat het kindje al 2 dagen dood in haar buik zat. Haar lichaam bleek nog steeds verkrampt en de herinnering en pijn kwamen alsnog omhoog. Met het ademen kwam ze hier opnieuw mee in contact.

Ook kwam het inzicht dat haar lichamelijke klachten (bekkeninstabiliteit, maagzuur, hoofdpijn, tandenknarsen) hiermee in verband stonden. Door middel van de ademsessies heeft ze zich lichamelijk kunnen openen en bevrijden van deze oude pijn. Haar klachten zijn verdwenen. Ze heeft nu meer innerlijke rust in haar leven.

Samenwerking
Ik geef ook samen met mijn man, Arno, therapeutische sessies en workshops. Onze visie is om meer bewustzijn in de wereld te brengen, zodat de mensen meer in vreugde en openheid kunnen delen en zijn met elkaar. Wonderlijk wat het lichaam allemaal kan dragen en hoe dit kan helen! 

We zijn ook elke keer weer ontroerd dat we mogen zien wat er leeft in de mensen en hoe door middel van ademsessies hun ware zelf tevoorschijn komt. Samenwerken geeft een extra dimensie aan ons werk. Natuurlijk hebben wij ieder onze eigen zienswijze en manier van werken. Zo kunnen we elkaar aanvullen, inspireren en blijven leren. Ja, wij voelen ons erg gelukkig en dankbaar om dit te kunnen doen. 

Sandra Visser: www.aandachtenaanraking.info
Arno ten Veen: www.ademheling.com