combinatie van lichaamswerk en meditatie: Yuan Qigong | Wichmond

Qi is energie, materie en informatie. het is de bouwtof waaruit wij en alle om ons heen is opgebouwd. Dankzij de Yuan Qigong lessen leer je meer qi verzamelen die bovendien van een hoge kwaliteit is. Dat heeft als effect dat het lichaam beter kan functioneren. Het helpt je ontspannen te blijven gedurende de dag en je bewust te worden wanneer je gestresst raakt en wat je daaraan kunt doen. 

Yuan Qigong omvat bewegingen, houdingen en ademhalingstechnieken, die het lichaam voeden. Met een ruime hoeveelheid Qi kan het lichaam alle taken doen die wij vanzelfsprekend vinden. We vinden het zelfs natuurlijk om daar amper aandacht aan te besteden. Daardoor kunnen we onze aandacht richten op andere aspecten van ons leven, waaronder onze patronen. Deze patronen hebben veel invloed op ons welbevinden. Veel, heel veel, van  onze reacties en gedrag is gebaseerd op patronen, zowel fysiek (bijv: fietsen), emotioneel (bijv: iets weglachen), op gedachtenniveau (bijv: ik wil meer sporten) en gedragsniveau (bijv: toch maar niet gaan sporten). Patronen zijn handig maar staan ook verandering in de weg.

Bij Yuan Qigong leer je je aandacht naar binnen te richten, te focussen. Hoe is jouw 'Staat van Zijn' gedurende de dag? Kun je vooral ontspannen, kalm en natuurlijk zijn? Is er en een dialoog  tussen hart en hoofd? Vind je dat terug in je handelen? Kortom, we zijn bezig onze eigen wijsheid verder te ontwikkelen.

Bij het werken in een groep wordt het Qi-veld goed voelbaar!

Over Ina van Smaalen | Wichmond

Ik ben m'n leven lang bij onderwijs betrokken geweest. Bij verschillende soorten onderwijs en bij verschillende doelgroepen. In de loop van de tijd is bewustzijnsontwikkeling steeds belangrijker geworden. Over deze ontwikkeling heb ik inmiddels meer dan 40 jaar les gekregen en gegeven. In die tijd werd het ontzag voor het menselijk lichaam steeds groter. Voor de enorme organisatiegraad van het lichaam! Voor alles wat het lichaam "zomaar, vanzelf" doet! O.a. het vermogen van het lichaam om zichzelf te helen. De kracht van het lichaam dat je in genezing en in het placebo effect terug vindt. In mijn ogen is dat een geweldige kracht. In mijn werk bij Intuitieve Trainingen was het ontwikkelen van dat healingvermogen een van de gereedschappen die we toepassen om onszelf weer in balans te brengen.

Yuan Qigong, Ren Xue, de nieuwe Qigong methode.

Ik ben zelf rond het jaar 2008 in aanraking gekomen met Yuan Qigong, en in dit werk opgeleid door Yuan Tze, oprichter van deze nieuwe Qi-gong methode. In deze methode kwamen voor mij het intuïtieve werk en het lichaamswerk bij elkaar.  Ik ben voor mijzelf enthousiast over de fysieke en geestelijke resultaten die ik behaal (souplesse, stabiliteit, flexibiliteit), en zie deze resultaten ook terug bij mijn cursisten.

Agenda Qi Rising


Qi Rising
Ina van Smaalen


Professionals in de categorie Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Gezondheids- en vitaliteitscoaching Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Orthomoleculaire therapie Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Psychotherapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek