Grip op je stress | Winterswijk

Stress is een overlevingsmechanisme en is op zich niet slecht. Het wordt anders als de stress te lang doorgaat of helemaal niet meer stopt. Je lichaam gaat daarop reageren met klachten zoals: vermoeidheid, hoofdpijn, kort lontje, concentratieproblemen, angst/paniekaanvallen, slecht slapen tot zelf depressiviteit en een burn-out.

Ik geef individuele coaching. Tijdens dit coachingstraject leer je wat stress is en wat je alarmsignalen zijn. Je leert je eigen stresspatroon herkennen, dit is namelijk voor iedereen anders. Daarnaast krijg je handvaten hoe je je stress kunt stoppen.

Ik werk met het onbewuste brein. Ons onbewuste brein beinvloed ons functioneren voor 95%. Dus wil je echt verandering, dan moet je daar zijn. Veel mensen weten wel wat ze moeten veranderen, maar niet hoe. Dit komt doordat ons onbewuste brein niet anders doet dan patronen herhalen. En hierbij kijkt het niet naar of het behulpzaam is voor je of niet. Wij gaan dit wel doen. We gaan kijken naar je (gedrags)patronen. Ik leer je niet behulpzame gedragspatronen te stoppen en te vervangen door behulpzame patronen. Dit doen we door oa te kijken naar je overtuigingen. Ik leer je je overtuigingen die je niet (meer) helpen op een eenvoudige doeltreffende manier om te zetten naar een overtuiging die je helpt.

Je krijgt dus alle tools in handen om op een doeltreffende manier je stress te stoppen. Met als gevolg dat je lichaam en je hoofd tot rust komen en zo je klachten verdwijnen.

De individuele en online consulten worden vergoed door meerdere zorgverzekeringen.

Over Simone Wopereis | Winterswijk

Stress, ookal vond ik zelf dat ik er geen last van had , mijn lichaam vertelde wat anders. Klachten als vermoeidheid, kort lontje, maagklachten enz. weet ik niet aan stress. Toen mijn leverwaarden bleven stegen, is er veel onderzoek gedaan, waar niets uit kwam.

Omdat ik zelf wel klaar was met de vermoeidheid, me beroerd voelen, enz. ben ik gaan zoeken wat voor mij werkte. Zo kwam ik in het energetische werk terecht. Quantum Touch, Touch of Matrix 1,2,3, maar ook de Emotion Code en Psych-K werkten goed.

En toch. Het werkte wel, maar ik had het gevoel dat ik wat miste. Uiteindelijk, na (weer) een keer thuis te hebben gezeten met vermoeidheidsklachten en verhoogde leverwaarden, de training van het Alexander Concept gedaan. En daar viel het kwartje. Ik had chronische stress door een voorval in mijn jeugd.

Het lastige van chronische stress is, dat je het eigenlijk niet meer opmerkt. Wat voor mij dus heel belangrijk was, was dit inzicht. Door dit inzicht, heb ik de keus om de stress te stoppen. Dit is waarom ik in de training ook veel tijd besteed aan het persoonlijke verhaal van iemand. Iedereen is verschillend en ervaart dingen anders. Ook stress is heel persoonlijk en heeft op iedereen een ander effect, Maar als je je er bewust van bent en echt de handvaten krijgt hoe je je stress kunt stoppen, is het op een hele makkelijke manier te veranderen. Voor mij heeft het heel veel effect gehad. Mijn klachten zijn weg, ik heb weer energie en slaap goed.


Foto 1 Simone Wopereis Klik om te vergroten

Refinding
Simone Wopereis


Professionals in de categorie Stressmanagement

Ademtherapie Administratieve dienstverlening Astrologie Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kleurentherapie Kristallen en (Edel)stenen Kruidentherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Persoonlijke Begeleiding Persoonlijke verzorging Professional organizer Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sport en Beweging Stemwerk & Stemcoaching Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga
Bewust Achterhoek
Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!