Circulaire ambachtelijke productie met zonneovens | Warnsveld

Ik houd me bezig met de ontwikkeling van nieuwe manieren van produceren die voedend zijn voor de aarde, die samenwerken met de natuur en daarmee in evenwicht zijn. Ik werk met zowel herbruikbare materialen als met natuurlijke materialen, en maak gebruik van zonne-energie als energiebron. 

Met mijn bedrijf het Wilde Licht ontwikkel ik geavanceerde schone productie-installaties, Light Catchers, die werken op thermische zonne-energie. Deze Light Catchers zijn zeer geschikt voor het upcyclen van waardevolle grondstoffen tot mooie nieuwe producten, voor kleinschalige industriële productie en voor inzet in de agrarische sector. Hiernaast ontwikkelt en levert het Wilde Licht complete circulaire werkplaatsen. Werkplaatsen die werken op groene energie, en gebruik maken van grondstoffen uit de directe omgeving.

Op dit moment is het Wilde Licht een samenwerking aangegaan met de Soul Surfers Foundation. Voor hun Plastic Desert Project in Peru ontwikkelen we een installatie om plastic afval uit de zee, van de stranden en uit de woestijn om te vormen tot bouwmateriaal en surfboards.

Hiernaast heb ik een lesprogramma voor basis- en middelbare scholen waarin kinderen zelf hoogwaardige nieuwe producten maken van oude PET-flessen.

Over Rick Claassen | Warnsveld

Het Wilde Licht
Rick Claassen

Acupunctuur Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kleding Kristallen en (Edel)stenen Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Persoonlijke verzorging Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Retraites Rouw- en verliesbegeleiding Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Achterhoek