Kruiden Doe Les zomer
DO 25 juni | 10.00-12.30 uur | Halle

25 juni 2020 t/m 16 juli 2020 | workshop in twee delen, met drie weken er tussen. Kies voor zaterdag 27 juni en 16 juli; óf donderdag 25 juni en 16 juli.
50,00 | per blok van twee workshops


Deze doe-lessen worden gegeven in blokken van twee, met telkens drie weken er tussen. Je kunt je per blok aanmelden. In de eerste les leer je over de kruiden van dat seizoen, gaan we de tuin in om de planten te leren kennen, te verzorgen en te oogsten wat er te oogsten valt. We verwerken de kruiden tot zalf, olie of siroop. De zalf of olie moeten vervolgens drie weken trekken. Na drie weken komen we allemaal terug en gaan we het product afmaken: filtreren, mengen en afvullen in potjes of flesjes. Natuurlijk krijg je een potje mee naar huis. Zo krijg je alle fasen in het proces te zien en leer je hoe je zelf thuis met kruiden aan de slag kunt gaan.

In juni bloeien veel geneeskrachtige planten: kamille, goudsbloem, Sint-Janskruid, munt en linde. We leren de kruiden herkennen, oogsten en we maken een prachtige Sint-Jansolie, zonne-energie in een flesje!  Het is ook tijd om goudsbloemzalf te maken; een onmisbaar product in je ehbo trommeltje.

Informatie + Aanmelden » Betula Kruiden | Thea van Hoof

www.betula-kruiden.eu
Bekijk Facebook event

De Kruudhof
Lankerseweg 3b
7025 ED Halle

Thea van Hoof
06-13589187
info AT betula-kruiden DOT eu

Meer agenda van Betula Kruiden

Foto 1 Thea van Hoof Foto 7 Thea van Hoof Foto 11 Thea van Hoof Foto 21 Thea van Hoof Klik om te vergroten

Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!