Kruiden Doe Les Mei
DO 14 mei | 10.00-12.30 uur | Halle

14 mei 2020 t/m 04 juni 2020 | workshop in twee delen, met drie weken er tussen. Kies voor zondag 17 mei en 7 juni óf donderdag 14 mei en 4 juni
50,00 | per blok van twee workshops


Deze doe-lessen worden gegeven in blokken van twee, met telkens drie weken er tussen. Je kunt je per blok aanmelden. In de eerste les leer je over de kruiden van dat seizoen, gaan we de tuin in om de planten te leren kennen, te verzorgen en te oogsten wat er te oogsten valt. We verwerken de kruiden tot zalf, olie of siroop. De zalf of olie moeten vervolgens drie weken trekken. Na drie weken komen we allemaal terug en gaan we het product afmaken: filtreren, mengen en afvullen in potjes of flesjes. Natuurlijk krijg je een potje mee naar huis. Zo krijg je alle fasen in het proces te zien en leer je hoe je zelf thuis met kruiden aan de slag kunt gaan.

In de maand mei bloeien veel planten al: vlier en de arnica. Ook zijn de jonge berkenbladeren nu op hun best. We leren waarvoor deze waardevolle kruiden gebruikt kunnen worden en hoe ze geoogst worden. Ook maken we vlierbloesemsiroop en andere heerlijkheden van vlierbloesem. In de tweede workshop maken we de olie af en leren we hoe je die kunt gebruiken.

Informatie + Aanmelden » Betula Kruiden | Thea van Hoof

www.betula-kruiden.eu
Bekijk Facebook event

De Kruudhof
Lankerseweg 3b
7025 ED Halle

Thea van Hoof
06-13589187
info AT betula-kruiden DOT eu

Meer agenda van Betula Kruiden


Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!