Kruiden Doe Les Voorjaar
DO 26 maart | 14.00-16.30 uur | Halle

26 maart 2020 t/m 16 april 2020 | workshop in twee delen, met drie weken er tussen. Kies voor zaterdag 28 maart en 18 april óf donderdag 26 maart en 16 april
50,00 | per blok van twee workshops


Deze doe-lessen worden gegeven in blokken van twee, met telkens drie weken er tussen. Je kunt je per blok aanmelden. In de eerste les leer je over de kruiden van dat seizoen, gaan we de tuin in om de planten te leren kennen, te verzorgen en te oogsten wat er te oogsten valt. We verwerken de kruiden tot zalf, olie of siroop. De zalf of olie moeten vervolgens drie weken trekken. Na drie weken komen we allemaal terug en gaan we het product afmaken: filtreren, mengen en afvullen in potjes of flesjes. Natuurlijk krijg je een potje mee naar huis. Zo krijg je alle fasen in het proces te zien en leer je hoe je zelf thuis met kruiden aan de slag kunt gaan.

De voorjaarskruiden, die rijk zijn aan mineralen, zijn nu op hun best. We plukken brandnetel, viooltjes, duizendblad en weegbree. De brandnetel verwerken we tot zalf. Wat kun je thuis doen met de kruiden van het voorjaar? We proeven brandnetelsoep en voorjaarssalades. In de tweede les maken we de zalf af. Het is dan drie weken later; wat is er veranderd in de kruidentuin?

Informatie + Aanmelden » Betula Kruiden | Thea van Hoof

www.betula-kruiden.eu
Bekijk Facebook event

De Kruudhof
Lankerseweg 3b
7025ED Halle

Thea van Hoof
06-13589187
info AT betula-kruiden DOT eu

Meer agenda van Betula Kruiden


Bewust Achterhoek

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!