01mei 2024
Byron Katie 'The Work' door Gerda Fiege

GVA Gezond Verstand Achterhoek Landgoed t Hulsevoort
Beltrum

Katie ontwikkelde een simpele doch krachtige methode van onderzoek, The Work genaamd, die de mensen liet zien hoe ze zichzelf konden bevrijden. Iedereen met een open geest kan The Work doen.

Gerda Fiege geeft uitleg over The Work van Byron Katie.

Het is een manier om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Om vrede in jezelf en met de wereld te vinden.

Hoe vaak denk je niet: Mensen zouden aardiger moeten zijn.’ ‘Kinderen zouden zich beter moeten gedragen.’ ‘Mijn man (of vrouw) zou het met mij eens moeten zijn.’ ‘Ik zou slanker (of knapper of meer succesvol) moeten zijn.’ Deze gedachten zijn een manier om de werkelijkheid anders te willen hebben dan zij is. Als je vindt dat dit deprimerend klinkt dan heb je gelijk. Alle stress die we voelen wordt veroorzaakt door te strijden tegen wat is.

Byron Kathleen werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe en ze was zelden in staat haar slaapkamer te verlaten. Toen, op een morgen ervaarde ze vanuit de diepste wanhoop een leven veranderend inzicht.

In plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het ‘zou moeten’ zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken. En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vreugde ervaren. Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Informatie

01 mei 2024
19.30 - 22.00
0,00 spreker vrije gift / locatie en koffie 5.- aanmelden via de site
Minimaal 12 deelnemers.
Maximaal 60 deelnemers.

Waar?

Landgoed t Hulsevoort
Bruggertweg 2
7156 NB Beltrum

Byron Katie 'The Work' door Gerda Fiege