Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

07okt 2023
Dagworkshop Zentangle - mediatief tekenen in zwart-wit

Holi Hart - Holistische Praktijk & Atelier
Aalten

Zentangle is een meditatieve vorm van tekenen door het herhalen van lijnen, vormen en patronen in zwart-wit. Juist door de herhaling kom je tot rust en ontstaan er kunstwerkjes en tekeningen die je van tevoren niet kunt bedenken. Geen ervaring nodig.

Zentangle is een meditatieve vorm van tekenen door het herhalen van lijnen, vormen en patronen. Je bouwt de tekening lijn na lijn op met jouw eigen ideeën en geïnspireerd door voorbeelden en anderen. Vanzelf ontstaat er een tekening die je niet van tevoren kan bedenken. Door de herhalingen en doordat je gericht bent op het tekenen komt je hoofd en lichaam tot rust.

In de ochtend beginnen we, na een korte uitleg, met het oefenen en experimenteren met de materialen (potlood en zwarte fineliners) en tekenen allerlei lijnen, patronen en vormen op kleine vierkante papiertjes (ook leuk voor op een kaartje). In de middag maken we een Zentangle op 30x30 cm. Hierbij kun je werken vanaf de buitenrand naar binnen of vanuit het midden naar buiten, net wat voor jou op dat moment kloppend voelt. 

Vaak wordt Zentangle in zwart-wit getekend, maar voor wie wil kun je aan het einde van de workshop je tekening ook licht inkleuren met kleurpotloden. Dit geeft weer een heel ander effect. 

Je hebt geen ervaring nodig en het is heerlijk om te doen. Je zult versteld staan van je eigen creativiteit! 

Van harte welkom!

Zie op mijn website ook andere (dag-)workshops, lessenreeksen en mogelijkheden voor ontspannende behandelingen met Reiki en/ of klankschalen. 

Informatie

07 okt 2023 | Vanaf 9.45 staat de koffie en thee klaar.
10.00 - 16.00
69,00 Inclusief materiaal, koffie/ thee, lekkers + soepje. Boterham/ lunch zelf meebrengen.
Minimaal 2 deelnemers.
Maximaal 4 deelnemers.

Waar?

Holi Hart - Holistische Praktijk & Atelier
Lichtenvoordsestraatweg 22e
7121 AC Aalten

Dagworkshop Zentangle - mediatief tekenen in zwart-wit