14okt 2023
Vrouwen zweethut

Werkplaats STAP/Lieke Deelstra
Oeken

Voor moeders, dochters en omas. We zijn allen dochters van onze moeders. We eren moeder aarde en grootmoeder maan en specifiek onze vrouwenlijn. Bij twijfel over deelname of als je in je maanstonde zit neem even contact met me op.

Alles is verbonden

Het is de adem van de aarde

Die het ritueel van de zweethut bezielt

Om zich open te stellen

Voor het diepe mysterie van een wereld

Die zich niet zomaar zichtbaar maakt

Om nooit meer te vergeten dat alle ervaringen

Naar een en dezelfde plek leiden

Waar we ons groter voelen

En diep verbonden met alles hier op aarde

Om zich te vernieuwen

Met de wijsheid van de natuur

En zich steeds weer te laten ver wonder en

Aan al mijn verwanten

Jean Verstraete

De zweethut is een traditionele zuiverings ceremonie. In diep respect en samenwerking met de natuur en haar elementen. Het donker van de hut is als de baarmoeder van moederaarde, waarin we naakt het dagelijkse leven afleggen, samen de hitte verduren en bidden, om herboren weer terug te keren in het licht.

Onze zweethutceremonies zijn enerzijds geïnspireerd op oude tradities van natuurvolkeren vanuit diverse regio’s en anderzijds doorspekt met onze eigen ervaringen en verbindingen met krachtplekken, natuurspirits, voorouders, sjamanisme en antroposofie.

Een krachtig instrument om in contact te komen met de natuur en jouw eigen natuur. Om te bidden, heling te geven en te ontvangen en een uitnodiging om je ten diepste te verbinden met jezelf en in contact te komen met je innerlijke kracht, liefde en verbinding met de wereld om je heen. Ervaring is niet nodig. Wel de onbevangenheid om te ervaren wat er is, en bereidheid om de hitte te verduren. 

Informatie

14 okt 2023
10.00 - 20.30
0,00

Waar?Oeken

Vrouwen zweethut