31mrt 2023
Feldenkrais voor voeten, ons standpunt

Bewust-Bewegen
Zeddam

Spelend ontdekken hoeveel soepeler je kan bewegen, binnen je eigen grenzen en mogelijkheden. Thema: Voeten, ons steun en standpunt. Nodig jezelf uit mee te bewegen in de stroom van moeiteloosheid en kom stevig geaard op eigen benen te staan.

Deze ochtend gaan we stap voor stap aan de slag met onze voeten. Het verkennen van de voet zelf, de relatie met benen en bekken. Hoe we ons verhouden tot onze voet en ons gewicht erop laten rusten. Hoe we ons verplaatsen via de voet of juist standvastig kunnen zijn. Ieder op onze eigen unieke manier. 

Allemaal hebben we dezelfde botjes en spieren, en toch zien we er anders uit en bewegen we ons anders. Dat komt omdat alle botjes verschillend te coördineren zijn. Het één logischer dan het ander. Deze bewegingspatronen maken dat we mensen herkennen aan bijvoorbeeld hun manier van lopen.

In deze les gebruiken we tennisballen om met aandacht en concentratie binnen eigen grenzen en mogelijkheden te bewegen. Vrij, eenvoudig en zacht. Liefdevol en intens. Daarbij worden diepere lagen geraakt en uitgenodigd mee te bewegen in de stroom van moeiteloosheid. Geen oefeningen doen, maar bewegingen verkennen, patronen herkennen en aanvullen. Het veranderen gaat vanzelf en maakt dat jij anders op je voeten komt te staan. Met meer balans, stevigheid en goed geaard.

De methode Feldenkrais laat met zo min mogelijk inspanning en maximaal effect bewegen weer eenvoudig en makkelijk worden. Kom het ervaren en laat je verwonderen over de eenvoud en diepgaande impact van deze ochtend.

Andere dagen:
10 maart: Bewegen met Innerkracht. 'Jij en ik, als ik en jij'
31 maart: Voeten en ons raakvlak, met tennisballen

Informatie

31 mrt 2023
9.30 - 12.00
50,00

Waar?

Dorpshuis Zeddam
Gerrit Varwijckplein 25
7038 BX Zeddam

Contact

Feldenkrais voor voeten, ons standpunt