01mrt 2023
Denkend aan de dood: vijf dagdelen Levenskunst & The Work

ContextueelWerk Marianne L. van der Meer
Doetinchem

Denkend aan de dood: vijf dagdelen Levenskunst met The Work of Byron Katie. Een gedachte is onschuldig, totdat die zich voordoet als enige werkelijkheid.

In DE CURSUS onderzoeken we de impact van situaties, emoties en gedachten rond leven en dood, vijf dagdelen voor persoonlijke inbreng, onderzoek en reflectie; elk aspect is welkom en qua onderwerpen kun je denken aan: ongemak en taboe rond situaties en gedachten, (gestagneerde) rouw, verdriet en depressie, destructieve leefpatronen, verlies, levensfase en levensloop, hulpbronnen, zelfwaarde, levenskunst, zingeving.

Geen voorkennis nodig, ook geschikt als je al ervaring hebt met The Work.

1-5 deelnemers € 275

Aanmelden zsm, liefst voor 15 februari.

Iedereen kent in zijn levensloop situaties waarin de zin van het leven en daarmee de betekenis van de dood een belangrijke rol heeft gespeeld. Het uitwisselen van gedachten over leven en dood kan interessant en bemoedigend zijn. En nodig, bijvoorbeeld als naaste of professionele zorgverlener van iemand in de laatste levensfase.  
Daarnaast kan iemand gedachten over eindigheid van het leven van anderen, of van diens eigen leven, ervaren als ‘niet gepast’. Gedachten kunnen dan een eigen leven gaan leiden en een vicieuze cirkel van ongemak, schaamte angst en depressie vormen.
Suïcidale gedachten, het gevoel levensmoeheid, risicovol gedrag, (on-) bewust risicovolle situaties opzoeken: negatieve gedachten die aan iemand blijven kleven, die ervaren worden als werkelijkheid, vernauwen, zoals alle stress, het blikveld op hulpbronnen en mogelijkheden van het leven.

Informatie

01 mrt 2023 t/m 29 mrt 2023 | 01 - 08 - 15 - 22 - 29 maart
10.00 - 12.30
275,00 5 dagdelen en individuele sessie
Minimaal 1 deelnemers.
Maximaal 5 deelnemers.

Waar?

De Kruisberggevangenis - Handelshuis 2
Klootsemastraat 1
7009CE Doetinchem

Denkend aan de dood: vijf dagdelen Levenskunst & The Work